Despre scrapbooking v-am spus in acest articol ca reprezinta o inedita activitate de timp liber care va permite sa va pastrati amintirile vii intr-un mod cat se poate de creativ. Daca doriti sa stiti ce este acela un scrapbook si care sunt temele pe care le puteti aborda, cititi articolul din link-ul de mai sus insa, daca doriti sa stiti cum sa realizati un scrapbook si sunteti in cautarea unor idei inedite, cu siguranta le veti descoperi in randurile de mai jos.
Pentru a lamuri lucrurile, pe scurt, scrapbooking-ul reprezinta imbinarea intr-un mod placut a imaginatiei si a spiritului creativ cu amintirile, cu experientele placute, cu trairile care ne marcheaza in fiecare zi si pe care dorim sa le pastram vii cat mai mult cu putinta si, de ce nu, sa le transmitem mai departe din generatie in generatie.
Asadar, la baza scrapbooking-ului se afla amintirile care, de cele mai multe ori, sunt suprinse prin fotografie. Insa, scrapbooking-ul nu este nici pe departe un album foto, el reprezinta un jurnal animat ce poate aborda teme diferite. Un lucru este sigur: prin crearea unui scrapbook va veti transpune amintirile intr-o lume de poveste.
Dar iata cum puteti sa realizati un scrapbook
Primul pas il reprezinta alegerea temei pe care o va avea scrapbookul dumneavoastra. Tema este foarte importanta deoarece, in functie de aceasta, veti alege fotografiile si toate elementele care compun aceasta minunate carte a amintirilor. De-a lungul anilor o persoana poate avea cate scrapbook-uri isi doreste, pentru ca tocmai acesta este si farmecul acestei frumoase pasiuni.
De exemplu un scrapbook poate fi inspirat de o calatorie, de o vacanta petrecuta in familie, de viata de familie in general, de viata de elev sau student, de trairea unui eveniment important cum ar fi casatoria sau aducerea pe lume a unui copil, de viata petrecuta alaturi de animalul de companie, etc.
Dupa alegerea temei urmeaza alegerea unui album cu hartie alba, colorata sau cu diverse modele in functie de preferinte. Cu siguranta pe site-urile destinate acestui hobby veti gasi albumul potrivit pentru gusturile dumneavoastra, precum si kit-ul pentru scrapbooking. Daca nu gasiti un album care sa va placa, il puteti realiza chiar dumneavoastra prin printarea unor modele deosebite, dupa care veti merge la o legatorie pentru ca acestea sa fie prinse intr-un singur album, in acest fel putand alege si o coperta inedita.
Revenind la kit-ul pentru scrapbooking, acesta contine tot ceea ce aveti nevoie pentru a decupa si lipi pe albumul dumneavoastra. Un kit de scrapbooking contine foarfece de diverse marimi, litere colorate si alte elemente ce pot fi lipite pe album, lipici, culori, hartie colorata. De asemenea, dumneavoastra puteti aduce completari scrapbook-ului, personalizandu-l dupa bunul plac.
In functie de tema abordata alegeti si fotografiile. Scrapbook-ul poate fi completat in timp in cazul in care doriti sa aratati o evolutie cronologica a evenimentelor, sau puteti munci mai mult timp la un album ce reflecta un eveniment trecut.
Lipiti pozele in asa fel incat acestea sa fie in centrul atentiei, insa nu uitati si de restul elementelor semnificative. Puteti adauga orice doriti, ce va reflecta personalitatea si trairile pe care doriti sa le pastrati pentru totdeauna. De exemplu, daca scrapbookul dumneavoastra are ca tematica principala calatoriile, pe langa fotografii puteti auga si vederi si pliante. Nu uitati ca fotografia spune decat o parte din poveste, ideal fiind ca dumneavoastra sa completati cu o istorioara interesanta.
Atunci cand taiati fotografiile sau alte elemente, incercati sa pastrati o simetrie din punctul de vedere al formelor. Nu incarcati paginile, ci incercati sa le faceti cat mai personale. Doar in acest fel amintirile dumneavoastra vor fi pastrate cu drag in acest jurnal inedit.
Sfaturi pentru incepatori
1. Alegeti o fotografie principala si inca una sau doua secundare.
2. Nu este obligatoriu ca fiecare pagina sa aiba cate o fotografie. Dupa cum am mentionat si anterior, scrapbook-ul poate fi completat cu fel de fel de elemente si accesorii, in functie de temele alese.
3. Lipiti cu atentie si folositi numai lipici de buna calitate care nu arde hartia.
4. Incercati sa folositi hartie colorata si in diverse modele pentru a crea un fundal deosebit pentru fiecare pagina in parte.
5. Fiti creative si incercati sa folositi si pagini de tip acordeon prin lipirea mai multor coli. Acest mic truc se potriveste de minune scrapbook-urilor ce abordeaza calatoriile ca tematica.
6. Creati pliculete pe diferite pagini, pliculete care vor adauga o nota de mister daca in ele veti aseza diverse lucruri, biletele cu mesaje, etc.
7. Oferiti un titlu interesant scrapbook-ului, dar si anumitor intamplari pe care doriti sa le reliefati. Dupa cum am mentionat si in randurile de inceput, scrapbook-ul este menit sa spuna o poveste.