In numeroase articole v-am prezentat care sunt alternativele naturale la produsele de curatat si printre acestea am inclus lamaia, otetul si bicarbonatul de sodiu, produse care cu siguranta nu va lipsesc niciodata din casa. Daca am dedicat cateva articole lamaii, otetului si minunilor pe care aceste doua produse la fac in timpul curateniei, a venit timpul sa va prezentam cum sa folositi bicarbonatul de sodiu pentru curatenie.
Bicarbonatul de sodiu reprezinta, din punct de vedere stiintific si chimic, una dintre cele mai cunoscute saruri acide, fiind folosit in special in domeniul alimentar. Insa, datorita proprietatilor sale, bicarbonatul de sodiu si-a gasit un loc important in orice gospodarie, fiind un adevarat aliat al curateniei. Ba mai mult, din timpuri stravechi s-a demonstrat ca bicarbonatul de sodiu poate fi un bun aliat si pentru sanatate si frumusete.
Inlocuiti praful abraziv pe care il folositi in mod constant in curatenie cu biocarbonatul de sodiu. Acesta nu doar ca va curata foarte bine suprafetele fara a le zgaria, insa le va si dezinfecta in acelasi timp.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru stergerea si dezinfectarea frigiderului. Amestecati trei linguri de bicarbonat de sodiu cu 100 ml apa calduta si stergeti foarte bine interiorul frigiderului dupa care stergeti totul cu o carpa uscata. In acest fel, locul in care veti tine alimentele va fi curat, dezinfectat, iar mirosul neplacut caracteristic frigiderului va fi eliminat. Tot pentru a inlatura mirosul neplacut din frigider puteti pune bicarbonat de sodiu intr-un recipient pe care il introduceti aici.
Bicarbonatul poate absorbi chiar si fumul de tigara. Inainte de a folosi o scrumiera, puteti adauga in aceasta o ligurinta de bicarbonat de sodiu, iar efectul va fi garantat
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes si pentru indepartarea petelor de grasime din cuptor, din cuptorul cu microunde sau de pe diferite accesorii si suprafete din bucatarie. Stergeti foarte bine cu bicarbonat toate oalele si cratitile din bucatarie si acestea isi vor recapata culoarea si stralucirea. Stergeti si interioarele cuptoarelor pentru a le dezinfecta, pentru a le curata si pentru a elimina mirosurile neplacute intr-un mod cat se poate de natural.
Stergeti cu bicarbonat faianta si gresia din baie si bucatarie pentru a inlatura petele inestetice.
Obiectele sanitare isi pot recapata stralucirea si pot fi dezinfectate tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.
Dezinfectati vasul de toaleta cu ajutorul bicarbonatului. Ba mai mult decat atat, daca il veti lasa sa actioneze pret de cateva minute, bicarbonatul va elimina si mirosurile neplacute care persista de obicei in vasul de toaleta.
Amestecati putina apa calduta cu 2 linguri de bicarbonat si amestecati pana cand obtineti o pasta. Cu ajutorul acesteia stergeti cu simt de raspundere tacamurile.
Daca doriti ca cestile de ceai si cafea sa isi recapete culoarea, pentru indepartarea petelor folosirea pastei anterior mentionate este mai mult decat perfecta.
Daca veti amesteca bicarbonatul cu otet, solutia rezultata va fi ideala pentru desfundarea chiuvetei.
Bicarbonatul este ideal si impotriva petelor.
Daca doriti sa stergeti eficient covoarele, sa indepartati mirosul neplacut al acestora (mai ales in cazul in care detineti un animal de companie) sau daca doriti sa revitalizati culorile covorului, lasati bicarbonatul de sodiu sa actioneze timp de cateva ore dupa care frecati cu o perie moale. Murdaria si mirosurile neplacute dispar intr-o clipita, iar culorile sunt foarte vii.
Bicarbonatul poate fi utilizat si pentru a sterge recipientele si sticlele din plastic, acesta ajutand la indepartarea mirosurilor.
Daca insecte precum furnicile sau gandacii va dau batai de cap, nu ezitati sa presarati bicarbonat prin locurile principale care reprezinta poarta de intrare a acestora in locuinta dumneavoastra.