O reteta simpla, usor de facut, ideal atat ca aperitiv, mic dejun sau garnitura.
Impreuna cu un sos de smantana este ideal si pentru o gustare rapida.
Ingrediente rosti – chiftele din cartofi cu sos de smantana
- 500gr cartofi
- 2 oua
- 3-4 linguri faina
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- frunza de patrunjel
- Ingrediente pentru sos:
- 150gr smantana
- mustar
- frunza de patrunjel
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii razuim intr-un castron, razuim si usturoiul, condimentam cu sare si piper, adaugam ouale si frunza de partunjel maruntit, adaugam faina pentru a omogeniza compozitia.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, cu o lingura luam din compozitie si adaugam in ulei. Chiftele le se prajesc pe ambele parti 2-3 minute, dupa care scoatem pe o hartie absorbanta.
Pentru sos amestecam smantana cu o lingurita de mustar si cu frunza de patrunjel maruntit.