Rețete culinareRosti - rețetă pentru a gătit chiftele din cartofi cu sos de...

Rosti – rețetă pentru a gătit chiftele din cartofi cu sos de smântână

O reteta simpla, usor de facut, ideal atat ca aperitiv, mic dejun sau garnitura.

Impreuna cu un sos de smantana este ideal si pentru o gustare rapida.

Ingrediente rosti – chiftele din cartofi cu sos de smantana

  • 500gr cartofi
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • frunza de patrunjel
  • Ingrediente pentru sos:
  • 150gr smantana
  • mustar
  • frunza de patrunjel

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii razuim intr-un castron, razuim si usturoiul, condimentam cu sare si piper, adaugam ouale si frunza de partunjel maruntit, adaugam faina pentru a omogeniza compozitia.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, cu o lingura luam din compozitie si adaugam in ulei. Chiftele le se prajesc pe ambele parti 2-3 minute, dupa care scoatem pe o hartie absorbanta.

Pentru sos amestecam smantana cu o lingurita de mustar si cu frunza de patrunjel maruntit.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.