Home Rețete culinare Rosti – rețetă pentru a gătit chiftele din cartofi cu sos de...

Rosti – rețetă pentru a gătit chiftele din cartofi cu sos de smântână

0
507
Rosti - Chiftele din cartofi cu sos de smantana
Rosti - Chiftele din cartofi cu sos de smantana

O reteta simpla, usor de facut, ideal atat ca aperitiv, mic dejun sau garnitura.

Impreuna cu un sos de smantana este ideal si pentru o gustare rapida.

Ingrediente rosti – chiftele din cartofi cu sos de smantana

  • 500gr cartofi
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • frunza de patrunjel
  • Ingrediente pentru sos:
  • 150gr smantana
  • mustar
  • frunza de patrunjel

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii razuim intr-un castron, razuim si usturoiul, condimentam cu sare si piper, adaugam ouale si frunza de partunjel maruntit, adaugam faina pentru a omogeniza compozitia.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, cu o lingura luam din compozitie si adaugam in ulei. Chiftele le se prajesc pe ambele parti 2-3 minute, dupa care scoatem pe o hartie absorbanta.

Pentru sos amestecam smantana cu o lingurita de mustar si cu frunza de patrunjel maruntit.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Cartofii decojiti
2.Cartofii decojiti
3.Cartofi si usturoi razuit
3.Cartofi si usturoi razuit
4.Cartofi cu oua si condimentati cu sare
4.Cartofi cu oua si condimentati cu sare
5.Frunza de patrunjel maruntit
5.Frunza de patrunjel maruntit
6.Faina adaugata la amestec
6.Faina adaugata la amestec
7.Aluat pentru chiftele
7.Aluat pentru chiftele
8.Aluat adaugat cu o lingura in ulei incins
8.Aluat adaugat cu o lingura in ulei incins
9.Chiftele prajite
9.Chiftele prajite
10.Ingrediente pentru sos
10.Ingrediente pentru sos
11.Smantana, mustar si patrunjel maruntit
11.Smantana, mustar si patrunjel maruntit
12.Sos preparat
12.Sos preparat
15.Sugestie de prezentare
15.Sugestie de prezentare
16. Rosti - Chiftele din cartofi
16. Rosti – Chiftele din cartofi

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.