Supa de perisoare este una dintre cele mai reprezentative mancaruri romanesti, este o mancare gustoasa si consistenta, bogata in legume.
Am pregatit reteta pentru prima data cu ajutorul lui maica-mea, ea are multa experienta si stie tot, cand si cum trebuie facut sa fie perfect.
Ingrediente supa de perisoare – o mancare traditionala romaneasca
- 2-3 morcovi
- patrunjel
- telina
- gulie
- 2 cepe
- 2-3 buc rosii cherry
- frunza de patrunjel
- carne osoasa 400gr (3-4 buc)
- sare, piper, boia, seminte de chimen
- 500gr amestec de carnea tocata
- 2-3 linguri orez
- un ou
Mod de preparare
Curatam legumele, morcovii partunjelul, telina si gulia, le razuim, o ceapa o taiem marunt sau o razuim si o punem in ulei pe foc cu carnea osoasa, condimentam cu sare piper si boia amestecam, si lasam cateva minute, dupa care adaugam si zarzavaturile razuite.
Adaugam apa pana cand este acoperit, adaugam cateva seminte de chimen si lasam la fiert, intre timp pregatim perisoarele.
Amestecam carnea tocata cu o ceapa razuita sau taiata in bucati, 2-3 linguri de orez, un ou, condimentam cu sare si piper si formam perisoarele.
Cand supa fierbe si zarzavaturile sunt fierte adaugam 2-3 buc de rosii cherry si perisoarele. Se mai fierbe pana cand perisoarele se ridica la suprafata (aproximativ 15 de minute).
La final taiem marunt frunza de patrunjel si o punem in supa.
Se serveste cald cu smantana la alegere.