Gatind snitele din piept de pui si chiftelute din amestec de porc si manzat ma gandeam ce garnitura sa gatesc langa aceste preparate, asa mi-a venit ideea de cartofi natur cu oregano si frunze de patrunjel. Nu stiu cum sunteti voi cu cartofii dar eu ii ador sub orice forma.
Combinatia aceasta de mancare este foarte delicioasa si usor de preparat.
Cartofii natur se pot folosi ca si garnitura la orice friptura sau alt preparat pe baza de carne sau se pot servi si asa simplu.
Acum cand este post, pentru cine doreste sa posteasca, acest preparat se poate face si de post adica in loc de unt se poate adauga ulei de floarea soarelui sau de masline.
Ingrediente cartofi natur cu oregano si frunze de patrunjel
- 6-7 cartofi mai mari
- 70 grame unt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita oregano
- frunze de patrunjel
Mod de preparare
Cartofii se curata si se spala bine, se taie in bucati ca pentru supa de cartofi si se pun la fiert impreuna cu o lingurita de sare.
Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt.
Cartofii nu trebuie sa fie fierti prea tare ca nu vrem sa facem piure de cartofi J.
Cand sunt gata fierti cartofii ii strecuram de apa si adaugam oregano, untul si frunzele de patrunjel tocat marunt.
Amestecam bine si incet pentru a nu zdrobi cartofii.
Va doresc pofta buna si spor la treaba!