Briose ideale pentru mic de jun, desert sau de gustare, umplutura; putem alege dupa gustul nostru budinca de ciocolata, frisca, etc. cu fructe, satfide, compoturi.
Ingrediente mic dejun briose cu budinca si stafide
- 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie
- 3 linguri zahar
- varf de cutit sare
- 50ml ulei
- 120ml lapte
- 120ml apa
Ingrediente pentru umplutura
- 2 budinca de vanilie
- 6 linguri zahar
- 800ml lapte
- stafide
Mai avem nevoie de 2 oua
Mod de preparare
Amestecam prima ingredientele faina, drojdia, zaharul si sarea, treptat adaugam lichidele, uleiul, laptele si apa. Amestecam bine compozitia si intr-un loc caldut lasam la dospit intr-un castron acoperit.
Pregatim budinca, praful de budinca amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, punem pe foc si treptat adaugam laptele, amestecam continuu, pana ce compozitia devine tare.
Aluatul dospit impartim in bucati (aprox. 8-9buc), intindem aluatul in forma dreptunghiulara, ungem cu budinca de vanilie si asezam bucatile de stafide. Incepem sa rulam aluatul si sa formam un melc.
Briosele in forma de melc asezam in tava de copt captust, lasand loc intre ele. Ungem suprafata gu galbenusi de ou si introducem tava in cuptor preincalzit, si lasam timp de 45 minute.