Rețete culinareRețetă pentru a găti o supă de cartofi cu cârnați servită în...

Rețetă pentru a găti o supă de cartofi cu cârnați servită în pâinici

Supa de cartofi e o reteta „obisnuita” , adica care se prepara usor si rapid in timpul saptamanii. Cand adaugam carnati, devine mai gustoasa, mai complexa; ca sa putem servi la un eveniment la musafiri ar trebui adaugat inca ceva ca sa devina interesant, si dupa parerea mea acestea sunt painicile.

O astfel de supa, servita in painici, o sa fie asa de interesanta incat nimeni n-o sa observe ca de fapt e o supa simpla de cartofi.

Ingrediente supa de cartofi cu carnati servita in painici

  • 500gr cartofi
  • 1 morcov maricel
  • carnati de casa
  • sare, piper boabe, delicat, foi de dafin

Ingrediente pentru rantas

  • Faina
  • 200gr smantana
  • ulei
  • boia de ardei

Mai avem nevoie de painici

Mod de preparare

Curatam cartofii si morcovul, taiem in cubulete/rondele, la fel si carnatul. Se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si cateva bucati de piper boabe.

Cand legumele incep sa devina moi, preparam un rantas: intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins, adaugam 2 linguri de faina si o lingurita de boia, amestecam continuu pentru a nu se face cocoloase; acest amestec se adauga peste supa.

Cand rantasul s-a incorporat in supa, putem adauga smantana, eu inainte de a adauga, scot 2-3 linguri de zeama si intr-un bol amestec cu smantana si doar dupa aceasta adaug in supa, mai lasam cateva minute pe foc, pentru un clocot.

Eu painicile le-am cumparat, dar daca sunteti harnici puteti prepara usor si acasa.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.