Supa de cartofi e o reteta „obisnuita” , adica care se prepara usor si rapid in timpul saptamanii. Cand adaugam carnati, devine mai gustoasa, mai complexa; ca sa putem servi la un eveniment la musafiri ar trebui adaugat inca ceva ca sa devina interesant, si dupa parerea mea acestea sunt painicile.
O astfel de supa, servita in painici, o sa fie asa de interesanta incat nimeni n-o sa observe ca de fapt e o supa simpla de cartofi.
Ingrediente supa de cartofi cu carnati servita in painici
- 500gr cartofi
- 1 morcov maricel
- carnati de casa
- sare, piper boabe, delicat, foi de dafin
Ingrediente pentru rantas
- Faina
- 200gr smantana
- ulei
- boia de ardei
Mai avem nevoie de painici
Mod de preparare
Curatam cartofii si morcovul, taiem in cubulete/rondele, la fel si carnatul. Se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si cateva bucati de piper boabe.
Cand legumele incep sa devina moi, preparam un rantas: intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins, adaugam 2 linguri de faina si o lingurita de boia, amestecam continuu pentru a nu se face cocoloase; acest amestec se adauga peste supa.
Cand rantasul s-a incorporat in supa, putem adauga smantana, eu inainte de a adauga, scot 2-3 linguri de zeama si intr-un bol amestec cu smantana si doar dupa aceasta adaug in supa, mai lasam cateva minute pe foc, pentru un clocot.
Eu painicile le-am cumparat, dar daca sunteti harnici puteti prepara usor si acasa.