Rețete culinareCiuperci crocante cu pilaf de orez - rețetă pentru un meniu de...

Ciuperci crocante cu pilaf de orez – rețetă pentru un meniu de primăvară

Un meniu de primavara, ideal pentru o cina rapida si usoara, sau chiar si la un pranz, langa ciuperci si orez putem servi o salata bogata, sau un sos potrivit.

Ingrediente ciuperci crocante cu pilaf de orez

  • 500gr ciuperci Champignon mici
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • 350gr orez
  • sare, piper, susan

Mod de preparare

Curatam si spalam ciupercile, le lasam sa se usuce 3-5 minute. Pentru crusta pregatim faina, pesmetul si intr-un bol amestecam ouale cu sare si piper.

Amestecam ciupercile in faina, trecem apoi prin ou iar la final prin pesmet si susan , apoi prajim in ulei incins pe fiecare parte.

Pentru pilaful de orez, clatim orezul in cateva apa reci, il punem intr-un vas, adaugam 1 L de apa si punem la fiert descoperit. Cand apa incepe sa fiarba, acoperim vasul si reducem focul, lasam la fiert aprox. 10 minute fara sa ridicam capacul, dupa care il luam de pe foc si il lasam acoperit 15 minute.

Descoperim orezul, il strecuram si putem sa il adaugam in boluri, pentru a obtine o forma interesanta la servire.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.