Un meniu de primavara, ideal pentru o cina rapida si usoara, sau chiar si la un pranz, langa ciuperci si orez putem servi o salata bogata, sau un sos potrivit.
Ingrediente ciuperci crocante cu pilaf de orez
- 500gr ciuperci Champignon mici
- 2 oua
- faina
- pesmet
- 350gr orez
- sare, piper, susan
Mod de preparare
Curatam si spalam ciupercile, le lasam sa se usuce 3-5 minute. Pentru crusta pregatim faina, pesmetul si intr-un bol amestecam ouale cu sare si piper.
Amestecam ciupercile in faina, trecem apoi prin ou iar la final prin pesmet si susan , apoi prajim in ulei incins pe fiecare parte.
Pentru pilaful de orez, clatim orezul in cateva apa reci, il punem intr-un vas, adaugam 1 L de apa si punem la fiert descoperit. Cand apa incepe sa fiarba, acoperim vasul si reducem focul, lasam la fiert aprox. 10 minute fara sa ridicam capacul, dupa care il luam de pe foc si il lasam acoperit 15 minute.
Descoperim orezul, il strecuram si putem sa il adaugam in boluri, pentru a obtine o forma interesanta la servire.