Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu retete culinare ce merita incercate.
1. Reteta de miel la protap in stil grecesc pentru Paste
Ingredientele necesare pentru un miel la protap in stil grecesc pentru Paste sunt urmatoarele:
- un miel eviscerat, fara cap, coada sau blana care sa cantareasca in aceasta forma circa zece kilograme;
- cinci lamai;
- patru linguri de oregano uscat;
- jumatate de litru de otet din vin;
- 400 ml de ulei de masline;
- piper negru macinat proaspat;
- sare de mare iodata natural.
Pentru foc aveti nevoie de:
- un protap;
- doua kilograme de lemn de esenta tare;
- 20 de kilograme de carbuni.
Modul de preparare pentru reteta de miel la protap pentru Paste va este prezentata pas cu pas mai jos:
- Pregatiti focul incepand cu lemnul si mentinandu-l cu carbunele;
- Spalati mielul, indepartati-i pielitele, resturile de piele sau de blana;
- Puneti la fiert zece litri de apa cu 200 de ml de otet, cand aceasta a dat in clocot, opariti bine mielul, turnand din apa clocotita direct pe carnea sa, atat la exterior, cat si la interior;
- Fixati apoi mielul pe protap, despartiti-i picioarele cu ajutorul unor sipci din lemn;
- Preparati o marinata din 150 ml de otet, 200 ml de ulei de masline, oregano uscat, piper si sare. Ungeti mielul cu marinata preparata, apoi puneti-l la copt. Pastrati cincizeci de centimetri distanta intre miel si foc;
- Coaceti mielul timp de cinci ore rotind in permanenta;
- Preparati o noua marinata astfel: stoarceti bine lamaile, treceti sucul rezultat printr-o sita pentru a indeparta samburii ce se pot strecura fara ca dumneavoastra sa observati. Amestecati zeama de lamaie cu restul de otet si restul de ulei. Folositi aceasta marinata pentru a stropi mielul din cand in cand pe parcursul coacerii;
- Este foarte important sa rotiti mielul in permanenta pentru ca in acest fel sucurile ce se scurg din carne nu vor ajunge in jar, ci se vor prelinge pe carne pastrand-o extrem de suculenta;
- Serviti mielul la protap cald, alaturi de diferite garnituri din cartofi sau orez. Preparati salata din abundenta din ceapa verde, ridichii si salata verde, stropiti salata cu otet si ulei, condimentati-o cu sare si piper dupa gust.
2. Reteta de miel la protap umplut pentru Paste
Ingredientele necesare pentru un miel la protap umplut pentru Paste sunt urmatoarele:
- un miel eviscerat, fara cap, coada sau blana de circa opt – zece kilograme;
- zece morcovi;
- zece cepe;
- vin;
- zece catei de usturoi;
- slanina afumata;
- sase lamai;
- busuioc;
- ulei;
- sare.
Modul de preparare pentru reteta de miel la protap umplut pentru Paste va este prezentat pas cu pas mai jos:
- Faceti focul incepand cu lemnul si mentinand jarul cu carbunii speciali pentru gratar pe care ii puteti achizitiona din comert;
- Spalati bine mielul, atat la exterior, cat si la interior, curatati-l de resturile de blana;
- Curatati morcovii, spalati-i bine, apoi puneti-i la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Fierbeti morcovii bine pana cand puteti sa le strapungeti cu usurinta pulpa cu ajutorul unui cutit. Dupa ce morcovii s-au fiert, scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i la scurs. Taiati morcovii in rondele grosute;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi taiati-o in sferturi;
- Taiati jumatate din slanina afumata in feliute pe care le crestati usor, iar restul de slanina o taiati in cubulete;
- Curatati cateii de usturoi, pisati-i bine cu un praf de sare;
- Stoarceti lamaile, treceti sucul printr-o sita fina pentru a indeparta semintele ce se pot strecura in zeama fara ca dumneavoastra sa observati;
- Pregatiti umplutura astfel: amestecati morcovii fierti, cu ceapa taiata in sferturi, jumatate din cantitatea de slanina taiata in cubulete si jumatate din cantitatea de usturoi pisat cu un praf de sare anterior. Amestecati bine pana la omogenizare, apoi adaugati jumatate din sucul de lamaie. Condimentati cu sare, busuioc si piper dupa gust;
- Introduceti umplutura in abdomenul mielului, dupa ce ati amestecat-o bine, apoi coaseti pielea cu grija pentru a pastra umplutura in siguranta in timpul rotirii protapului;
- Impanati mielul cu restul de cubulete de slanina cat mai uniform;
- Fixati bine mielul pe protap, apoi puneti-l la copt mentinand o distanta considerabila intre el si jar;
- Preparati o marinata din restul de suc de lamaie, usturoi si slanina afumata taiata in feliute. Condimentati marinata cu sare, piper si busuioc dupa gust;
- Rotiti mielul in permanenta, iar din zece in zece minute ungeti-l cu marinata preparata anterior, evitand in acest fel ca el sa se usuce;
- Pregatirea mielului dureaza circa patru ore;
- Serviti mielul cald alaturi de umplutura ce s-a copt in interiorul sau. Preparati o salata de sezon din ceapa verde, ridichii si salata verde.
3. Reteta de miel la protap in bait pentru Paste
Ingredientele necesare pentru mielul la protap in bait pentru Paste sunt urmatoarele:
- un miel intreg, eviscerat, fara cap, coada sau blana.
Pentru bait:
- sase cepe;
- doi litri de vin alb;
- o capatana de usturoi;
- 50 grame de oregano;
- jumatate de kilogram de ulei de masline;
- sare;
- piper.
Pentru impanat mielul:
- slaninuta afumata din belsug.
Pentru foc:
- lemn;
- protap;
- carbuni.
Modul de preparare pentru reteta de miel la protap in bait va este prezentat pas cu pas mai jos:
- Spalati bine mielul, atat la exterior, cat si la interior, indepartati resturile de piele sau de blana;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi taiati-o in sferturi;
- Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare;
- Pisati oregano marunt;
- Preparati baitul astfel: Amestecati ceapa, cu usturoiul, oregano, intreaga cantitate de vin alb si ulei de masline. Condimentati cu sare si piper, apoi amestecati bine pentru omogenizare. Puneti baitul intr-un vas incapator;
- Introduceti mielul in intregime in bait si lasati-l la marinat la loc uscat si ferit de lumina, acoperit cu un capac timp de trei zile;
- Cand urmeaza sa il pregatiti, scoateti mielul din marinata si lasati-l la scurs timp de cinci minute;
- Taiati slaninuta afumata in cubulete de dimensiuni egale;
- Pregatiti focul incepand cu lemn si continuand cu carbuni pentru a mentine jarul;
- Impanati mielul cu slaninuta taiata in cubulete, apoi fixati-l bine pe protap;
- Puneti mielul la copt la o distanta considerabila de jar, pentru a nu-l arde;
- Rotiti mielul in permanenta pe tot timpul prepararii;
- Prepararea mielului va dura intre sapte si opt ore;
- Serviti mielul de indata ce este gata cu o garnitura bogata de ciuperci calite sau cartofi inabusiti. Preparati alaturi o salata din legume de sezon: ceapa verde, ridichii si salata verde.
4. Prajiturile preparate in casa au farmecul lor si sunt adesea mult mai gustoase decat cele pe care le servim la cofetarie. Va prezentam reteta pentru prajitura desteapta, una dintre deserturile cele mai gustoase ce se pot prepara de orice gospodina dispusa sa petreaca maxim o ora in bucatarie.
Ingrediente pentru prajitura desteapta:
- 250 g zahar;
- 8 oua;
- 1 litru de lapte;
- 1 pachet de margarina;
- 4 -5 plicuri vanilie;
- 9 linguri faina;
- sare.
Iata cum se prepara reteta de prajitura desteapta:
- Se sparg ouale si se despart albusurile de galbenusuri;
- Se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi se adauga treptat 250 de grame de zahar, pana obtineti o bezea de consistenta ferma;
- Separat se bat galbenusurile cu un pachet de margarina, topita si racita in prealabil. Treptat se adauga faina, laptele caldut si albusurile batute spuma;
- Se incinge cuptorul la 150 de grade Celsius;
- Se tapeteaza o tava cu ulei si faina sau margarina si faina;
- Se toarna compozitia in tava, nu va impacientati daca consistenta sa este mai curand lichida decat solida, pentru ca veti fi surprinsi cum odata coapta prajitura se va separa in doua straturi, unul de albus si unul de galbenus;
- Coaceti prajitura in cuptorul incins timp de o ora. Cand s-a copt lasati-o la cuptor cu usa deschisa pana cand temperatura din interiorul cuptorul se egalizeaza cu cea din exterior;
- Scoateti prajitura si taiati-o in forma dorita;
- Prajitura desteapta se serveste pur si simplu.
Denumirea acestei prajituri de casa vine tocmai din extraordinare diferenta intre consistenta sa in momentul in care o punem in tava si rezultatul final. Cele doua straturi se separa de la sine si cei mai sceptici cititori vor ramane muti de uimire in momentul in care vor vedea prajitura in forma finala.
5. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas pentru reteta de pasca ruseasca. Veti descoperi la finalul prepararii un desert rafinat care va surprinde intr-un mod placut atat pe dumneavoastra, cat si pe invitatii dumneavoastra. Pasca reprezinta desertul traditional pe care il servim cu ocazia Pastelui, o sarbatoare religioasa ce aniverseaza invierea Domnului Isus Hristos. Acest preparat difera foarte mult de cel pe care il cunoastem deja si care are in compozitie un aluat asemanator celui de cozonac, in Basarabia se pot achizitiona forme speciale, insa puteti improviza pentru a duce la bun sfarsit aceasta reteta.
Ingredientele necesare pentru pasca ruseasca:
- doua pahare de zahar pudra vanilat;
- jumatate de pahar de unt proaspat;
- doua pahare de branza de vaca proaspata;
- 150 grame de migdale;
- jumatate de pahar de smantana dulce;
- doua galbenusuri;
- coaja de portocala confiata;
- stafide.
Iata cum se prepara reteta de pasca ruseasca:
- Va recomandam sa achizitionati unt proaspat preparat in detrimentul celui pe care il gasiti in marile magazine. Lasati untul sa se inmoaie peste noapte la temperatura camerei, in acest fel el va deveni mai usor de modelat;
- Puneti stafidele la inmuiat intr-un pahar cu ceai, cand s-au umflat le scoateti si le lasati la scurs intr-o strecuratoare;
- Curatati migdalele de coaja, daca este cazul. Nu achizitionati migdale sarate si prajite. Treceti migdalele prin masina de tocat;
- Bateti untul spuma, pana cand capata o consistenta cremoasa, apoi adaugati treptat cu ajutorul unei linguri zaharul pudra vanilat. Amestecati bine pana cand intreaga cantitate de zahar este inglobata in unt;
- Intr-un vas separat faramitati branza cu o furculita, apoi adaugati-i intreaga cantitate de smantana. Amestecati incet pana cand smantana s-a integrat complet si nu mai exista pericolul ca ea sa se taie;
- Bateti bine galbenusurile cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati coaja de portocala confiata, impreuna cu praful de migdale. Amestecati bine pana la uniformizare, apoi adaugati compozitia obtinuta peste cea de branza si smantana preparata anterior. Mixati in continuu pana obtineti o crema omogena;
- Adaugati crema de branza preparata anterior peste cea de unt proaspat si zahar pudra vanilat. Amestecati bine, iar la final adaugati stafidele inmuiate si scurse. Mixati cu grija pana cand stafidele se integreaza bine in compozitie;
- Puneti preparatul intr-un servet curat din panza. Asezati compozitia intr-o strecuratoare cu ochiuri mari, acoperiti-o cu un capac de lemn pe care plasati greutati de maxim sase kilograme;
- Introduceti preparatul la frigider timp de minim opt ore, timp in care se va elimina apa in exces, iar compozitia se va intari luand forma vasului in care a stat;
- Inainte de servire scoateti preparatul din frigider, indepartati greutatile si capacul de lemn, extrageti pasca din strecuratoare, asezati-o cu baza pe un platou si indepartati servetul de bucatarie;
- Serviti pasca direct din frigider, iar in cazul in care nu se consuma in totalitate, acoperiti-o cu o folie de plastic alimentara (pentru a nu prelua diferitele mirosuri din frigider) si introduceti-o din nou la rece.
6. Reteta de supa greceasca de mai jos are gradul de dificultate unu si se prepara cu usurinta. Grecia este o tara a carei bucatarie traditionala este usor diferita de a noastra, dar care ne fascineaza si pe noi de fiecare data cand ajugem sa degustam un preparat traditional. Puteti prepara aceasta supa delicioasa la dumneavoastra acasa de fiecare data cand doriti sa va aduceti aminte de o minunata vacanta petrecuta in Grecia.
Timp de preparare: doua ora.
Pretul estimativ al unei portii: doi lei.
Ingrediente pentru reteta de supa greceasca:
- 150 grame fasole;
- 50 grame fasole verde din conserva;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa;
- 2 rosii decojite;
- 1 catel de usturoi;
- lamaie;
- 2 frunze de menta;
- cimbru uscat;
- 1 frunza de dafin;
- sare, ulei si piper.
Iata cum se prepara supa greceasca:
- Dupa cum probabil stiti fasolea se lasa la inmuiat cu putina sare de pe o zi pe alta. Acest procedeu are rolul de a o inmuia si de a o ajuta sa se fiarba mai rapid;
- A doua zi fierbeti fasolea in doua – trei ape cu putina sare inainte de a incepe pregatirea ei propriu-zisa;
- Lasati fasolea sa fiarba cu putina sare la foc potrivit pana cand se inmoaie, iar bobul sau are tendinta de a se decoji. Nu lasati fasolea nesupravegheata pentru ca pe parcursul fierberii ea absoarbe foarte multa apa si este foarte posibil sa se arda. Adaugati apa din cand in cand, atunci cand observati ca nu mai exista suficienta. In functie de cat de proaspata este fasolea poate fierbe mai usor sau mai greu. Inainte de a opri focul testati daca fasolea este fiarba, gustand un bob care in momentul in care este gata de consum trebuie sa fie moale. Dupa ce s-a fiert scurgeti fasolea si lasati-o intr-o strecuratoare;
- Intre timp scoateti fasolea verde din conserva si lasati-0 sa se scurga;
- Curatati morcovul, spalati-l, apoi dati-l pe razatoarea mare sau taiati-l in cubulete in functie de cat de mult va place aceasta leguma in preparatele dumneavoastra;
- Curatati ceapa, spalati-o, apoi tocati-o marunt;
- Curati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare;
- Spalati rosiile, decojiti-le, apoi taiati-le in bucatele;
- Radeti coaja de la jumatate de lamaie;
- Puneti pe foc un vas cu putin ulei, iar cand acesta incepe sa sfaraie adaugati ceapa si caliti-o la foc potrivit pana cand isi schimba culoarea si se inmoaie, aveti grija sa nu o ardeti, este bine sa reduceti focul daca observati aceasta tendinta;
- Cand ceapa s-a calit, adaugati morcovul impreuna cu usturoiul si rosiile. Fierbeti legumele timp de zece minute, apoi adaugati fasolea. Caliti-le impreuna inca cinci minute inainte de adauga 750 ml de apa. Lasati preparatul sa fiarba la foc potrivit inca un sfert de ora, apoi adaugati fasolea verde ce ati lasat-o la scurs si condimentati cu foaia de dafin, un varf de cutit de cimbru uscat, coaja de lamaie, frunzele de menta (tocate sau lasate intregi), sare si piper dupa gust;
- Lasati sa fiarba inca jumatate de ora, apoi luati vasul de pe foc si indepartati frunza de dafin;
- Cu ajutorul unui polonic luati o cana din supa si treceti-o prin blender;
- Adaugati compozitia pisata peste supa anterior preparata, apoi amestecati;
- Serviti supa cat este calda, iar ca decor puteti folosi cateva frunze de menta.
7. Reteta de ciorba de scaricica reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de scaricica sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de scaricica;
- un morcov;
- o ceapa;
- patru cartofi;
- 250 ml lapte;
- 250 ml bors;
- taitei;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de scaricica va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti carnea, spumati de fiecare data cand este nevoie;
- Dati ceapa prin razatoare, adaugati-o in ciorba alaturi de cartofi, morcovi si lapte;
- Condimentati si lasati ciorba sa fiarba timp de jumatate de ora;
- Adaugati taiteii si borsul, continuati fierberea pentru inca un sfert de ora;
- Serviti ciorba calda.
8. Reteta de ciorba de fasole in paine reprezinta un preparat delicios pe care merita sa il incercati de fiecare data cand aveti ocazia. Va prezentam mai jos atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru opt portii de ciorba de fasole in paine sunt urmatoarele:
- doua kilograme de fasole uscata boabe;
- doua kilograme costita afumata;
- 200 grame baby morcovi;
- patru cepe;
- jumatate de kilogram de rosii;
- o legatura de patrunjel;
- opt chifle;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ciorba de fasole in paine va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Alegeti boabele de fasole, indepartandu-le pe cele degradate, apoi puneti fasolea la inmuiat cu un praf de sare, intr-o cantitate suficienta de apa pana a doua zi. Inmuierea fasolei este foarte importanta, ea va ajuta ca fierberea fasolei sa nu dureze foarte mult. A doua zi, scurgeti fasolea, apoi puneti-o la fiert intr-o cantitate mica de apa, lasati apa sa dea in doua – trei clocote, apoi strecurati din nou fasolea si repetati oparirea ei de doua – trei ori. Puneti apoi fasolea pe foc intr-o cantitate suficienta de apa, lasati fasolea sa fiarba pana cand pielita ce inveleste bobul are tendinta de a se crapa. Inainte de a opri focul gustati un bob de fasole, daca el se mesteca usor, inseamna ca fasolea este fiarta, in caz contrar lasati fasolea sa fiarba in continuare. Pe timpul fierberii bobul de fasole isi va mari volumul si va absorbi apa, tocmai de aceea va trebui sa ii acordati atentie preparatului la acest pas, adaugand apa pentru a evita afumarea fasolei. Cand este gata, lasati fasolea sa se scurga;
- Taiati un capac pentru fiecare chifla, apoi indepartati cu grija miezul (incercand sa nu rupeti peretii chiflei). Lasati chiflele la uscat peste noapte in bucatarie;
- Taiati costita in feliute, apoi in cubulete de dimensiuni egale;
- Taiati coditele morcovilor tineri, daca este cazul, apoi clatiti-i in doua – trei ape. Puteti folosi si baby morcovi congelati, insa in acest caz acestia trebuie lasati la decongelat intr-o strecuratoare;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, tocati-o marunt sau dati-o pe razatoarea cu ochiuri mari;
- Spalati rosiile, lasati-le la scurs. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare, cand apa a dat in clocot, adaugati rosiile. Opariti rosiile pana cand pielita ce le acopera are tendinta de a se desprinde cu usurinta. Scoateti rosiile cu ajutorul unei supiere, lasati-le la scurs si racit, apoi indepartati-le pielita si tocati-le marunt sau dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari;
- Spalati legatura de patrunjel, lasati-o sa se scurga, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa tocata marunt sau data prin razatoarea cu ochiuri mari. Caliti ceapa la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a evita arderea sa. Daca observati ca ceapa are tendinta de a capata o culoare maronie, va recomandam sa reduceti focul la minim, sa amestecati in continuu, eventual sa indepartati tigaia de pe foc pentru a-i permite uleiului sa isi reduca temperatura. Ceapa arsa strica atat gustul, cat si textura preparatului final, asadar va recomandam sa acordati atentie preparatului la acest pas. Cand ceapa a devenit sticloasa si a capatat o culoare aurie, adaugati morcovii tineri. Caliti morcovii alaturi de ceapa, pana cand isi schimba textura si culoarea. Opriti focul si lasati legumele sa se raceasca;
- Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare si piper. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati legumele calite anterior. Dati apa in doua – trei clocote, apoi adaugati fasolea. Continuati fierberea legumelor timp de un sfert de ora, in continuare adaugati rosiile tocate marunt sau date prin razatoare anterior. Gustati ciorba, iar daca este nevoie condimentati-o cu sare si piper dupa gust. Lasati ciorba sa fiarba pentru inca jumatate de ora la foc potrivit, apoi opriti focul si adaugati patrunjelul tocat marunt anterior. Acoperiti ciorba cu un capac in intregime si lasati verdeata sa isi distribuie aroma in preparat timp de cinci, maxim zece minute;
- Adaugati cu ajutorul unui polonic, cantitati egale de ciorba in chiflele golite de miez si lasate la uscat peste noapte;
- Serviti ciorba de indata ce este gata, pentru a evita inmuierea excesiva a painicilor. In cazul in care doriti sa degustati ciorba mai tarziu va recomandam sa nu o adaugati in paine, urmand sa o faceti numai in momentul servirii;
- Serviti ciorba de fasole alaturi de un ardei iute sau cu un adaos de smantana.
9. Reteta de mic dejun englezesc reprezinta o masa copioasa pe care o puteti servi de fiecare data cand aveti suficient timp pentru a va pregati masa de dimineata. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru trei portii de mic dejun englezesc sunt urmatoarele:
- 600 grame de carnati uscati;
- 200 grame de branza telemea de oi;
- sase rosii;
- 50 grame de mustar;
- 10 grame de miere poliflora;
- o bagheta;
- opt oua;
- unt;
- sare;
- piper.
Modul de preparare pentru reteta de mic dejun englezesc va este prezentata pas cu pas mai jos:
- Taiati carnatii in rondele de circa cinci centimetri;
- Dati branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari;
- Spalati rosiile, lasati-le la scurs, apoi cand s-au scurs bine, tocati-le in cubulete;
- Amestecati mustarul cu mierea. Mixati bine pana cand compozitia devine omogena;
- Taiati bagheta in feliute, apoi feliutele in cubulete de dimensiuni egale;
- Bateti ouale cu un praf de sare si piper pana cand se omogenizeaza;
- Incalziti cuptorul la foc potrivit timp de un sfert de ora;
- Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt;
- Puneti carnatii taiati in rondele anterior, impreuna cu rosiile cubulete in vasul termorezistent pregatit;
- Introduceti vasul in cuptor imediat ce acesta s-a incins bine. Lasati preparatul sa stea in cuptor timp de zece minute;
- Scoateti vasul din cuptor, adaugati sosul format din mustar si miere, reintroduceti preparatul in cuptor pentru inca zece minute;
- Adaugati apoi cubuletele de bagheta si ouale batute cu sare si piper;
- Lasati preparatul in cuptor pana cand ouale se incheaga bine;
- Scoateti preparatul din cuptor cat este cald si presarati deasupra branza telemea data prin razatoare;
- Sectionati micul dejun in portii egale si serviti-l de indata ce este gata.
10. Reteta de tortilla ca in Spania reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de tortilla ca in Spania sunt urmatoarele:
- doi cartofi;
- trei oua;
- o ceapa;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tortilla ca in Spania va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti cartofii, pasati-i;
- Amestecati cartofii cu ouale batute cu sare;
- Caliti ceapa, apoi adaugati compozitia de oua si cartofi;
- Prajiti tortilla pe ambele parti pana cand se rumeneste frumos;
- Serviti-o calda.
Va dorim: Pofta buna!