Pentru a avea o casa curata si sanatoasa, dezinfectarea corecta a locuintei reprezinta cel mai important pas. Desi casa dumneavoastra poate fi curata luna, micii “monstruleti”, adica microbii si bacteriile, nu dispar cu una, cu doua si pot fi cauza multor probleme de sanatate.
Uitati-va putin in jurul dumneavoastra si ganditi-va la obiectele carora nu le acordati o foarte mare importanta, dar care ascund milioane de bacterii.
Dezinfectarea bucatariei
Bucataria este locul in care gatim si in care servim masa, iar prezenta germenilor patogeni in aceasta incapere poate produce grave probleme de sanatate atat dumneavoastra, cat si familiei dumneavoastra. Desi bucataria luceste de curatenie si nici nu v-ati putea imagina ca unele obiecte sunt adevarate focare de infectie, iata ca acest lucru este posibil. Care sunt locurile din bucatarie in care microbii se simt ca la ei acasa?
Unul dintre acestea este frigiderul. Desi in frigider temperaturile sunt scazute, acest lucru nu inseamna ca bacteriile nu se pot dezvolta rapid. Din contra. O data pe saptamana este important sa scoateti toate alimentele din frigider, sa le aruncati pe cele expirate si sa dezinfectati frigiderul fie cu apa si detergent, fie cu apa si otet, otetul fiind un foarte bun dezinfectant.
Tot in bucatarie, un adevarat pericol il reprezinta fundul de tocat din lemn. Acesta este folosit frecvent asa ca de fiecare data cand e spalat ramane umed si se creeaza un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea este foarte important ca fundul de tocat din lemn sa fie foarte atent dezinfectat dupa care uscat.
Chiuveta din bucatarie trebuie si ea sa fie dezinfectata frecvent cu apa calda si clor sau cu un produs special.
Dezinfectarea baii
Baia este mediul propice pentru dezvoltarea microbilor datorita umezelii. Cada, vasul de toaleta, capacul vasului de toaleta, chiuveta, suportul pentru periute de dinti si prosoapele din baie sunt locurile si obiectele carora trebuie sa le oferiti o atentie maxima atunci cand vine vorba despre dezinfectarea locuintei. Este de preferat sa folositi produse pe baza de clor pentru dezinfectarea zilnica a vasului de toaleta si a capacului.
Dezinfectarea dormitorului si a camerei de zi
In aceste incaperi, praful este cel care da cele mai frecvente batai de cap si in praf se ascund cei mai multi microbi. Asa ca incepeti dezinfectarea locuintei prin aspirarea temeinica. Dupa aceea, folositi produse speciale pentru stergerea mobilierului si a parchetului dar si pentru stergerea si dezinfectarea covorului si a tesaturilor. Pentru dezinfectarea covorului puteti folosi apa calduta si clasicul otet.
Aceasta poate fi stearsa zilnic cu putin alcool medicinal. Un alt obiect care va poate pune sanatatea in pericol si pe care cei mai multi dintre dumneavoastra il folosesc zilnic este tastatura calculatorului. Va recomandam sa nu incepeti sa lucrati la calculator decat dupa ce ati sters foarte bine tastatura cu o solutie dezinfectanta. Jucariile celor mici vor fi si ele dezinfectate periodic pentru ca acestea pot reprezenta un adevarat pericol pentru copii.
Asadar, daca dezinfectati periodic fiecare element al locuintei dumneavoastra, puteti spune ca aveti o casa sanatoasa in care va puteti bucura din plin alaturi de cei dragi.