Timp liber5 motive să vezi serialul Emily în Paris (2020), de pe Netflix

5 motive să vezi serialul Emily în Paris (2020), de pe Netflix

În serialul american „Emily în Paris” (din 2020) poți descoperi o parte din locurile emblematice ale capitalei Franței, precum Montmartre, Esplanade du Trocadero cu vedere spre faimoasa construcție Turnul Eiffel, Jardin des Tuileries, Canal Saint-Martin, Café de Flore. Află în acest articol principalele motive pentru care merită să vezi serialul „Emily în Paris”, de pe Netflix. Acest film te face să visezi la o vacanță la Paris.

Navigare rapidă în articol:

  1. Filmul „Emily în Paris” (2020)
  2. Atelier des Lumières
  3. Mica brutărie Boulanderie Moderne Thierry Rabineau
  4. Restaurantul „Les Deux Compères”
  5. Alte destinații din Paris

1. Filmul „Emily în Paris” (2020)

Filmul este minunat, o comedie romantică, acțiunea se desfășoară la Paris. Emily lucrează la o firmă de marketing din Chicago dar se mută la Paris, unde se străduiește să aibă succes deși nu vorbește limba franceză. Ea este foarte simpatică, se așteaptă ca toți să vorbeacă engleza, însă constată că ea este cea care trebuie să învețe limba franceză. În film ea se confruntă cu răutățile lui Sylvie – care are un rol ca al Mirandei Priestley (care era interpretat de actrița Meryl Streep) din filmul american „Diavolul se îmbracă de la Prada” (din 2006).

Actrița franceză Philippine Leroy-Beaulieu face un rol de excepție, interpretând-o pe Sylvie – ca șefă a lui Emily în Paris. Sylvie este șic, elegantă și plină de rafinament, dar foarte hotărâtă să-i facă zile grele lui Emily și să o determine să renunțe la job și să se întoarcă în Chicago. Emily este frumoasă și în același timp simpatică, se îmbracă foarte colorat, iar prin felul ei de a fi, te face să râzi în fiecare moment.

În film apar câteva schimbări de situație neașteptate, foarte distractive, dar și intrigi romantice, care te determină să vezi acest serial până la final.

Vezi aici un trailer la filmul „Emily în Paris„:

2. Atelier des Lumières

În filmul „Emily în Paris” apare o scenă foarte frumoasă filmată în uimitorul „Atelier des Lumières” – din Muzeul de artă digitală din Paris. Acest eveniment fabulos a reușit să aducă la viață picturile lui Vincent van Gogh. Acest pictor post-impresionist s-a născut în Olanda, în Groot-Zundert și este renumit prin sute de opere extraordinar de frumoase, precum: „Floarea soarelui”, „Noaptea înstelată”.

În „Atelier des Lumières” sunt proiectate pe pereți, tavan și podea, cele mai renumite picturi ale artistului. Acestea se mișcă și transmit o emoție pozitivă privitorilor. În film apar câteva piese clasice captivante, care arată senzațional. Fără îndoială acesta este un bun motiv să vizionezi serialul „Emily la Paris”.

Vezi aici un video cu „Atelier des Lumières„:

3. Mica brutărie Boulanderie Moderne Thierry Rabineau

În film, Emily cumpără un foietaj cu cremă de ciocolată, de la o brutărie artizanală, care avea pâine proaspătă și produse de patiserie franceze clasice. Această brutărie Boulanderie Moderne Thierry Rabineau există în realitate în Franța și în ziua de azi.

4. Restaurantul „Les Deux Compères”

În film, Emily se îndrăgostește de un tânăr bucătar fermecător, pe nume Gabriel, care lucrează la restaurantul „Les Deux Compères„. Gabriel îi prezintă lui Emily deliciile unui preparat pe bază de carne, care este preferat de anglo-saxoni.

Acest restaurant se numește de fapt „Terra Nera” și este un renumit restaurant italian elegant din Paris. Prin vizionarea filmului, poți vedea cum arată acest mic bistro italian, plin de rafinament, foarte apreciat în Paris.

Restaurantul are preparate tradiționale emblematice ale gastronomiei din Italia, deserturi absolut delicioase și chiar un „Meniu Emily în Paris„, care include printre altele: o friptură cu un gust extrem de bun și un desert Tiramisù.

Restaurantului lui Gabriel arată senzațional, cu siguranță te va face să visezi la o vacanță în Paris și la o cină romantică în acest restaurant „Terra Nera” ca în film.

Vezi aici un video cu restaurantul „Terra Nera„:

5. Alte destinații din Paris

În film, Emily se plimbă cu prietena ei, Mindy, pe una din cele mai renumite străzi din Paris – cunoscută cu numele de Rue de l’Abreuvoir. De asemenea, ele apar în film și în Jardin Du Palais Royale, care este un parc deosebit, ce aparține de fapt Palatului Regal din Paris; acest palat din Paris a fost construit de Cardinalul Richelieu, în anul 1629.

Poți vedea în film și imagini din Grădina Luxemburgului, aceasta în realitate fiind o grădină privată dar care poate fi vizitată de parizieni și turiști. Grădina are 23 ha și este cunoscută ca fiind un loc minunat și foarte popular din Paris.

În film, Emily merge la Café de Flore, cu Thomas. Aceasta este o cafenea absolut superbă din Paris, un loc de întâlnire al artiștilor și scriitorilor de aici. Cafeneaua se află în cartierul Saint-Germain și a fost frecventată de artiști precum Picasso, Marguerite Duras, Juliette Greco, Yves Montand, Jean-Paul Belmondo, Brigitte Bardot, Yves Saint-Laurent, Givenchy, Gary Cooper, Ernest Hemingway, etc.

Vezi aici un video cu acest loc Café de Flore:

Alte locuri superbe din Paris unde s-au filmat imagini din filmul „Emily în Paris”, sunt:

  • Montmartre care a devenit o sursă de inspirație pentru artiști
  • Esplanade du Trocadero cu vedere spre faimoasa construcție Turnul Eiffel
  • Jardin des Tuileries – principala Grădină Botanică din Franța
  • Canal Saint-Martin din Arondismentul 10 – un cartier din Paris mai puțin cunoscut turiștilor.

Parisul este incredibil de frumos. Dacă vizionezi acest serial „Emily în Paris” pe Netflix ai posibilitatea să vezi câteva atracții turistice minunate din acest oraș atât de iubit de parizieni și turiști.

S-ar putea să te intereseze și articolul: 8 filme cu animale, la cinema, din anul 2020.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.