Dragoste și relații10 sfaturi pentru o căsătorie mai bună

10 sfaturi pentru o căsătorie mai bună

Cum se ține o căsnicie? Statisticile arată că, în ziua de azi, aproximativ 80% dintre femei se simt singure în căsnicie, deoarece au relații ce sunt afectate de monotonie, furie, dezamăgiri și așteptări prea mari, nerealiste. Multe femei cred că soțul le va face mereu fericite după ce se căsătoresc și îl văd ca pe sursa lor de împlinire completă. Din păcate, realitatea este alta, ele descoperă că în viața lor de cuplu apar probleme fel de fel, iar așteptările de la căsătorie se spulberă.

Navigare rapidă în articol:

  1. Principalele 10 sfaturi pentru a avea o căsnicie mai bună
  2. De ce este soția rece față de soțul ei

1. Principalele 10 sfaturi pentru a avea o căsnicie mai bună

Dacă ai observat în relația ta anumite probleme și conflicte, iar dragostea treptat se pierde, poate ar trebui să faci mici schimbări în modul în care îți gestionezi căsătoria.

Iată câteva sfaturi prin care îți poți îmbunătăți relația de cuplu:

Oferă mai mult respect soției!

Dacă vrei să ai o relație mai armonioasă pune mai mult accent pe respect și pe educație. Soția trebuie să fie respectată de bărbat, să fie tratată cu înțelegere și răbdare. Un bărbat trebuie să-și trateze soția ca pe o doamnă, să-i acorde simple semne de atenție, cum ar fi deschiderea ușii, sau a portierei de la mașină, ori apărarea împotriva unui om nepoliticos. Un bărbat este mai puternic și trebuie să arate că este în stare să-și protejeze soția în orice situație.

Renunță la furie!

Dacă soția ți-a stricat starea de spirit fiind într-o dispoziție proastă, atunci nu trebuie să dezvolți furia asupra ei, ci să te retragi puțin, iar apoi, mai târziu să vorbiți, când amândoi v-ați mai calmat. Uneori problemele se pot rezolva mai rapid mai târziu, când totul devine mult mai clar și poate fi soluționat cu răbdare și calm.

O bună comunicare

Un punct important într-o relație este comunicarea deschisă. Dacă înveți să comunici cu respect și bunătate, ai șanse mai mari să-ți îmbunătățești relația.

Oferă cadouri!

Orice bărbat își poate răsfăța soția cu un cadou oferit din suflet. Pentru o femeie principalul lucru nu este cadoul în sine, mai mult contează să vadă că soțul ei s-a gândit la ea, să-i facă o surpriză, deci va aprecia atenția. Cadourile pot fi diferite (ex. produse cosmetice, cutii cu bomboane, bijuterii) și pot ajuta mult în stabilirea relațiilor.

Relația intimă

Intimitatea în relație este foarte importantă, de aceea nu trebuie uitată. Încercă să-ți îmbrățișezi soția mai des, să o săruți și să-ți exprimi sentimentele de dragoste față de ea. În acest mod se poate aprinde dragostea și se poate îmbunătăți relația chiar dacă aceasta este în prag de divorț.

Acceptă diferențele de personalitate

Anumite diferențe de personalitate pot face comunicarea dificilă, însă acestea trebuie acceptate într-o relație. Uneori este important de acceptat și compromisuri, dacă relația merită să fie continuată. Unii oameni au un temperament dificil și pot acționa într-un mod superior, ca și cum ar umili, iar asta nu duce decât la distrugerea relației.

Cuvintele au o putere incredibilă și de aceea în relație trebuie folosite mai ales cuvinte amabile, care nu rănesc și nu produc frustrare. De asemenea și gesturile contează, modul de comportament; aroganța nu-și are rostul într-o relație, mai ales cu persoana dragă.

Citește și:  Persoanele pentru care spionarea partenerului intră în rutina zilnică

Iartă!

Când cineva greșește în familie, nu escalada situația. Încearcă să înțelegi greșeala și să ierți. O mică greșeală poate duce la un conflict, iar dacă acesta este amplificat, se poate transforma într-un mare scandal.

Chiar dacă unele probleme sunt mai mari, nu este indicat ca ele să fie discutate cu rudele sau prietenii. Aceștia nu vor înțelege exact situația și pot pune „gaz pe foc” ori de câte ori au ocazia, deci pot afecta și mai mult relația, care și așa este destul de fragilă. Ca în orice familie, certurile apar din diverse motive, dar ele pot fi aplanate cu tact și diplomație, pentru ca mai apoi să fie complet uitate.

Timp în doi

Pentru a avea o viață de familie fericită, trebuie să vă faceți o regulă să petreceți în mod regulat timp împreună. Ca soț nu trebuie să te gândești doar la tine, ci la amândoi. Dacă aveți copii, atunci aceștia pot fi trimiși la bunici, iar apoi să plecați într-o mici-excursie sau doar la o plimbare în care să fiți doar voi doi.

Faceți din asta o tradiție sau un obicei. Petreceți weekendul în cuplu și căutați activități interesante pentru voi.

Complimentele

Dacă vrei să ai o relație de familie armonioasă nu uita că oricărei femei îi plac complimentele. Prin urmare, nu ezita să-ți lauzi soția, acesta este cel mai simplu mod de a o recuceri. Complimentează-i aspectul, modul de a se îmbrăca și străduiește-te să-i mulțumești chiar și pentru cele mai simple lucruri. Nu uita să-i lauzi cu voce tare toate succesele pe care le are și vei vedea că astfel certurile din familie vor fi din ce în ce mai rare, sau chiar vor dispărea o perioadă.

Rezolvați conflictul!

Când apare un conflict trebuie să discutați cu calm și să încercați să-l aplanați. Unul trebuie să cedeze pentru că altfel starea de tensiune se va accentua.

2. De ce este soția rece față de soțul ei

Dacă femeia își pierde interesul față de soț, ea devine rece și indiferentă. Un bărbat care constată că are o astfel de soție, trebuie să se întrebe ce anume a dus la această tulburare și apoi să elimine cauza. Potrivit psihologilor, există câteva situații când relația se năruie și anume:

  • Bărbatul este indiferent, vine târziu acasă și nu-și mai face timp pentru o conversație cu soția
  • Bărbatul are excese de furie și este mereu nervos și tensionat
  • Soția devine o povară pentru soț din cauza problemelor din casă, pe care se străduie doar ea să le rezolve
  • Între cei doi nu există interese comune și viața devine prea plictisitoare.

Pentru a ajunge la o înțelegere cu soția, bărbatul trebuie să aibă răbdare și să învețe să o asculte, să o lase să se exprime și să-și spună nemulțumirile și așteptările neîmplinite. Multe cupluri, după câțiva ani de căsătorie, comunică prea puțin și ajung să trăiască o relație afectată de monotonie, furie și dezamăgiri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.