DiverseVom mai scrie de mână în viitor?

Vom mai scrie de mână în viitor?

Astăzi vom încerca să ne dăm seama dacă vom mai scrie de mână în viitor.

De ce să ne pese dacă vom mai scrie de mână în viitor?

Pentru că, după cum bine știți, computerele, tabeletele și telefoanele, au devenit indispensabile în viața noastră și ne influențează din multe puncte de vedere – inclusiv în ceea ce privește scrisul de mână.

Informații, mesaje, proiecte – pentru a le scrie folosim mereu gadgeturile pe care le avem la îndemână și prea rar suntem nevoiți să scriem de mână. Atunci când trebuie totuși să punem mâna pe pix și pe hârtie, parcă avem emoții. Parcă literele nu se mai conturează pe foaie cu viteza de altă dată. Și atunci, nu pot să nu mă întreb: Vom mai scrie de mână în viitor? În ce direcție ne îndreptăm?

În ce direcție ne îndreptăm?

Sunt țări care încep să pună scrisul de mâna ca opțional, în școli. Nu se mai învață caligrafie, se învață WORD! Spre exemplu, în Finlanda s-a renunțat complet la orele de scriere, ele fiind înlocuite cu ore de dactilografiere. În SUA, au trecut mai bine de 5 ani de când învățarea scrisului de mână a fost eliminată.

Totuși, omenirea pare destul de preocupată de acest aspect și își pune întrebări.

În Marea Britane s-a făcut un sondaj de opinie și un procent de 40% dintre participanți au declarat că au trecut mai bine de 6 luni, de când nu au mai scris ceva de mână.

La universitatea UCLA, acum ceva timp, s-a realizat un studiu numit Stiloul este mai important decât tastatura. Acest studiu a analizat efectul utilizarii laptopurilor de către studenți. O parte din studenți notau informațiile pe hârtie, cealaltă parte pe laptop. Rezultatele studiului au arătat că cei ce scriau de mână au asimilat informațiile la un nivel mult mai profund.

Pentru moment, cred că vom mai scrie de mână

Oricât de interesantă ar putea părea ideea eradicării scrisului de mână, probabil vor mai trece sute sau mii de ani până se va întâmpla asta. Suntem aproximativ 7 miliarde de oameni pe planetă. Internet World Stats ne spune că aproximativ 4 miliarde de oameni au folosit internetul în decembrie 2017. Deci, cel puțin 4 miliarde de oameni au avut contact cu un computer. Ce facem cu ceilalți 3 miliarde? Cum îi putem face să învețe să scrie la tastatură, dacă nu au acces la un PC sau laptop? În plus, să nu uităm că un procedent de cam 11% din populația lumii este total analfabetă…sau cel puțin așa ne spune UNESCO.

Mulți dintre noi mai folosim pixul doar atunci când trebuie să ne facem un semn pe mână, să nu uităm ceva important, sau atunci când trebuie să ne punem semnătura pe vreo hârtie oficială. Dar gândiți-vă! Ați dori să se renunțe la scrisul de mână? Păi nu ar fi chiar ridicol să nu puteți scrie dacă nu ați avea la îndemână un calculator? Să te afli pe o insulă pustie și să nu știi să scrii HELP pe plajă, pentru a te salva? Să îți întindă o fată rujul și un șervețel, pentru a-ți scrie numărul de telefon, iar tu să ratezi șansa ? E tragi-comic.

Tu crezi că vom mai scrie de mână în viitor?

Eu cred că scrisul de mână nu va dispărea, dar nici nu se va mai utiliza la scară largă. Tu ce crezi?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.