Vinete la cuptor umplute cu carne, un deliciu special de toamnă

0
365
Vinete la cuptor umplute cu carne
Vinete la cuptor umplute cu carne

Un deliciu special de toamna, daca totusi am intrat in septembrie 😉

Ingrediente vinete la cuptor umplute cu carne

  • 3 vinete mici
  • 500gr carne tocata
  • ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii
  • 1 lgt oregano uscat
  • 1/2 lgt cimbru
  • 1/2 lgt ienibahar
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 2 lg ulei
  • patrunjel
  • cascaval
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalam si taiam pe lungime vinetele, taiem putin din baza lor ca sa stea drept in tava.

Crestam pulpa vinetelor dupa care le ungem cu ulei; dam la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:

In ulei incins calim ceapa maruntita, adaugam carnea tocata si lasam sa se rumeneasca usor, adaugam rosiile taiate in cuburi, fara coaja bineinteles.

Adaugam condimentele enumerate mai sus si patrunjelul tocat marunt.

Scoatem vinetele din cuptor si scobim pulpa, in asa fel incat sa mai lasam un pic din ea pe margini, pulpa scobita o adaugam langa ingredientele pentru umplutura.

Umplem vinetele cu sosul de carne, presaram cu cascaval razuit si le introducem din nou in cuptor pentru 10-15 de minute.

Citește și:  Vă plac mâncărurile pe bază de legume, încearcă aceste 5 rețete și nu vei fi dezamăgită
1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Vinetele taiate in doua pe lungime
2.Vinetele taiate in doua pe lungime
3.Taiem un pic din baza, ca sa stea drept in cuptor
3.Taiem un pic din baza, ca sa stea drept in cuptor
4.Crestam pulpa vinetelor
4.Crestam pulpa vinetelor
5.Stropim cu ulei de masline
5.Stropim cu ulei de masline
6.Asezam bucatile de vinete in tava
6.Asezam bucatile de vinete in tava
7.Ceapa in bucati in robotel
7.Ceapa in bucati in robotel
8.Maruntim ceapa
8.Maruntim ceapa
9.Calim ceapa in ulei incins
9.Calim ceapa in ulei incins
10.Curatam rosiile de coaja
10.Curatam rosiile de coaja
11.Taiem rosiile in bucati
11.Taiem rosiile in bucati
12.Ceapa calita
12.Ceapa calita
14.Adaugam carnea tocata
14.Adaugam carnea tocata
15.Adaugam rosiile
15.Adaugam rosiile
16.Condimentam cu piper
16.Condimentam cu piper
17.Condimentam cu sare
17.Condimentam cu sare
18.Condimentam cu cimbru
18.Condimentam cu cimbru
19.Condimentam cu oregano
19.Condimentam cu oregano
20.Condimentam cu ienibahar
20.Condimentam cu ienibahar
21.Condimentam cu scortisoara
21.Condimentam cu scortisoara
22.Adaugam patrunjelul tocat marunt
22.Adaugam patrunjelul tocat marunt
23.Umplutura
23.Umplutura
24.Scoatem vinetele din cuptor
24.Scoatem vinetele din cuptor
25.Scobim pulpa din mijloc
25.Scobim pulpa din mijloc
26.Pulpa scobita adaugata la umplutura
26.Pulpa scobita adaugata la umplutura
27.Umplem vinetele
27.Umplem vinetele
28.Presaram cu cascaval razuit
28.Presaram cu cascaval razuit
29.Preparat proaspat scos din cuptor
29.Preparat proaspat scos din cuptor
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.