Un deliciu special de toamna, daca totusi am intrat in septembrie.
Ingrediente vinete la cuptor umplute cu carne
- 3 vinete mici
- 500gr carne tocata
- ceapa
- 2 foi de dafin
- 2 rosii
- 1 lgt oregano uscat
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2 lgt ienibahar
- 1/2 lgt scortisoara
- 2 lg ulei
- patrunjel
- cascaval
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam si taiam pe lungime vinetele, taiem putin din baza lor ca sa stea drept in tava.
Crestam pulpa vinetelor dupa care le ungem cu ulei; dam la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
In ulei incins calim ceapa maruntita, adaugam carnea tocata si lasam sa se rumeneasca usor, adaugam rosiile taiate in cuburi, fara coaja bineinteles.
Adaugam condimentele enumerate mai sus si patrunjelul tocat marunt.
Scoatem vinetele din cuptor si scobim pulpa, in asa fel incat sa mai lasam un pic din ea pe margini, pulpa scobita o adaugam langa ingredientele pentru umplutura.
Umplem vinetele cu sosul de carne, presaram cu cascaval razuit si le introducem din nou in cuptor pentru 10-15 de minute.