Rețete culinareTocăniță de ciuperci cu mămăligă - o rețetă delicioasă pentru un preparat...

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă – o rețetă delicioasă pentru un preparat tradițional

Iata o mancare super rapida, ieftina si gustoasa, de data aceasta malaiul l-am fiert in lapte, e foarte cremos si bun.

Ingrediente tocanita de ciuperci cu mamaliga

  • 1 kg ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 200ml smantana
  • 2 linguri faina
  • lapte
  • malai
  • ulei
  • sare, piper alb macinat

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le curatam de pielita, dupa carele taiem in feliute.

Incingem uleiul si adaugam ceapa razuita, dupa 2 minute adaugam ciupercile, prima data ocupa mult volum dar apoi scad.

Separat, intr-un bol, amestecam faina cu smantana si 200ml lapte.

Cand vedem ca incepe sa scade zeama ciupercilor si incep sa se prajeasca, adaugam sosul, condimentam cu sare si piper alb macinat. Lasam sa se ingroase sosul.

Pentru mamaliguta, punem la fiert lapte cu putina sare, adaugam malaiul si amestecam continuu, de data aceasta am lasat sa fie mai groasa mamaliga pentru ca la servire am facut o forma cu un bol udat cu apa rece, am umplut cu mamaliguta si am presat bine, ca sa nu aiba gauri, am scos mamaliga din bol si am asezat-o in mijlocul farfuriei, jur imprejur am asezat din sos si la final am presarat cu patrunjel tocat.

Aceasta mancare se serveste calda.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.