Vacanța cu familia în Bulgaria în anul 2020

0
329
Vacanța cu familia în Bulgaria în anul 2020

La fel ca în fiecare an, românii vor căuta în această vară diverse opțiuni pentru recreere, iar printre preferințele lor se află și plajele nisipoase din Bulgaria – apele limpezi ale Mării Negre din stațiunile de pe litoral.

Bulgarii încurajează fluxul de turiști străini în acest an și nu numai, au luat măsurile necesare și sunt foarte responsabili pe zona hotelieră în contextul pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, Bulgaria nu a reușit să fie o destinație de vacanță preferată de turiștii străini din toată lumea în 2020.

Sezonul turistic, care a început deja de ceva timp, nu a mai fost la nivelul celui de anul trecut în ceea ce privește numărul de turiști străini. Acum, mai mult ca niciodată, există multe semne de întrebare asupra durabilității modelului turistic bulgar pe termen lung.

Încă din primele etape ale pandemiei, Bulgaria a luat măsurile necesare pentru a controla răspândirea COVID-19 cu reguli de distanțare socială și alte norme aplicate. Prin respectarea lor s-a prevenit răspândirea numărului de cazuri de coronavirus.

Pentru a susține industria turismului, autoritățile bulgare au decis reducerea TVA-ului de la 20% la 9% pentru servicii de catering și restaurante. Această regulă se aplică în perioada iulie 2020 – decembrie 2021.

Vacanță cu familia în Bulgaria

Vacanță cu familia în Bulgaria

Bulgaria este de mulți ani destinația preferată a turiștilor români, însă în sezonul estival 2020, o parte dintre ei au ales alte alternative de relaxare, au decis să nu mai plece în vacanță peste granițe. Cei care au continuat să fie atrași de litoralul bulgar al Mării Negre, au optat pentru anumite stațiuni precum sunt: Nisipurile de aur, Sunny Beach, Varna, Nessebar.

Toate aceste stațiuni oferă condiții sigure și de calitate pentru familiile de români care își permit o vacanță în străinătate în vara anului 2020. Au hoteluri de lux, în apropiere de plaje și restaurante cu specific tradițional. Multe dintre ele se remarcă prin plajele curate, cu nisip fin, servicii de calitate, terapii SPA, proceduri de relaxare excelente.

Prețurile variază în funcție de tipul de cazare și durata sejurului. Spre deosebire de majoritatea stațiunilor din alte țări ale UE, aici condițiile de cazare sunt foarte bune din punct de vedere preț-calitate.

Cele mai apreciate stațiuni de pe litoralul din Bulgaria

Cele mai apreciate stațiuni de pe litoralul din Bulgaria

Românii aleg Bulgaria ca destinație de vacanță pentru că este o țară mai aproape de România, iar stațiunile de pe coasta Mării Negre sunt foarte frumoase. Un motiv este și faptul că prețurile din Bulgaria sunt mai bune pe litoral decât cele de la noi din țară, iar plajele sunt mai liniștite, perfecte pentru familiile care au copii. Românii își doresc să se relaxeze în acest an, mai ales după stresul pe care l-au trăit în perioada pandemiei.

Citește și:  Încearcă să ghicești sensul de rotație sau direcția în aceste iluzii optice de mișcare

Stațiunea care atrage iubitorii de vacanțe în familie este Nisipurile de Aur. Aici plajele cu nisip sunt lungi și ideale pentru a petrece un concediu plăcut alături de copii. Cum era și de așteptat, restaurantele în aer liber sunt deschise, au meniuri delicioase, iar regulile de distanțare sunt respectate.

Prețurile sunt accesibile, iar condițiile de cazare sunt la standarde înalte. Hotelurile au camere simple și duble, apartamente cu două camere și apartamente de lux. Dispun de restaurante în aer liber, care sunt puse la dispoziția oaspeților și pot satisface și gusturile cele mai rafinate ale clienților în materie de preparate culinare. Unele hoteluri au centre SPA și centre de tratamente pentru recuperare și relaxare.

Multe dintre hoteluri sunt situate foarte aproape de plajă, dispun de teren de tenis, fitness, jacuzzi, piscine, saună, saloane de înfrumusețare (coafor, manichiură, pedichiură). Au locuri de joacă special amenajate pentru copii, cu diferite leagăne și jucării, iar acestea sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video la fel ca în parcările private pentru mașini.

La ce trebuie să fie atenți turiștii români în Bulgaria?

La ce trebuie să fie atenți turiștii români în Bulgaria?

În anumite zone din Bulgaria, turiștii s-au plâns de furturi de obiecte de valoare, de documente sau chiar de mașini. Aceste probleme au apărut și în alți ani, mai ales în zonele nepăzite, cum sunt unele parcări de hoteluri.

Statisticile arată însă că în anul 2020, infracțiunile și amenințările din Bulgaria s-au redus:

  • Indicele de siguranță este înalt, de 61
  • Nivelul criminalității a scăzut în ultimii ani
  • În prezent te simți în siguranță pe parcursul zilei, trebuie să eviți totuși plimbările noaptea în zonele pustii
  • Probabilitatea furtului a scăzut mult în ultima perioadă, dar turiștii trebuie să fie atenți să nu lase la vedere lucruri de valoare
  • Corupția și luarea de mită în Bulgaria este foarte mare.

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, turiștii trebuie să selecteze opțiunile de cazare cele mai bune și să decidă ce zone frecventează, mai ales noaptea. Ei trebuie să fie atenți și la trafic, mai ales că amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație sunt mari.

Cei care se confruntă cu incidente sau au parte de ghinioane, pot apela la serviciile unui avocat vorbitor de română în Bulgaria care îi poate reprezenta în procedurile legate de accidente rutiere, furturi sau pierderea de bunuri de valoare și acte. Un avocat le poate apăra interesele, le poate da sfaturi și îi poate ajuta în soluționarea problemelor pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.