Fleica de porc umpluta este o mancare traditionala de Pasti. Se poate prepara diferite variante, carnea poate sa fie din miel, porc sau vita, iar baza umpluturii este ouale si frunza de patrunjel.
Am sa prezint doua varianta de fleica de porc, una umpluta cu oua si cealalta cu ficat de pui.
Ingrediente umplutura de Paste cu ficat de pui
- 1 kg fleica de porc
- 500 gr ficat de pui
- 6 oua
- 4-5 felii de paine alba
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- sare,piper
Mai avem nevoie de slanina si scobitoare
Mod de preparare
Fleica de porc o condimentam cu cateva ore inainte de a fi umpluta, pentru a se patrunde mai bine condimentele.
Pentru umplutura: ficatul de pui il prajim cu ceapa si usturoi taiat marunt, cand este gata lasam sa se raceasca, dupa care taiem marunt. Intre timp punem 3 oua la fiert,dupa care le razuim sau taiem cubulete (dupa preferinta). Scoatem miezul de paine si sfarmam pesmet. Amestecam ficatul taiat marunt, ouale razuite, pesmetul 3 oua crude, patrunjel tocat marunt si condimentam dupa gust.
Cu compozitia obtinuta umplem fleica de porc, dupa care coasem si partea unde am pus umplutura. Fleica umpluta o punem in apa clocotita timp de 5-10 minute, dupa care punem in tava pregatita, asezam felii de slanina peste si fixam cu scobitoare.
Se coace in cuptor aproximativ 60 de minute. Se feliaza cand este bine racit.