Rețete culinareCarne de porc umplută cu ouă - rețetă pentru un drob de...

Carne de porc umplută cu ouă – rețetă pentru un drob de Paști reușit

Fleica de porc umpluta este o mancare traditionala de Pasti. Se poate prepara diferite variante, carnea poate sa fie din miel, porc sau vita, iar baza umpluturii sunt ouale si frunza de patrunjel.

Am sa prezint doua varianta de fleica de porc, una umpluta cu oua si cealalta cu ficat de pui.

Ingrediente carne de porc umpluta cu oua – drob de Pasti

  • 1 kg fleica de porc
  • 10 oua
  • 4-5 felii de paine alba
  • patrunjel
  • sare,piper

Mai avem nevoie de slanina si scobitoare

Mod de preparare

Fleica de porc o pregatim pentru umplut, condimentam cu sare si piper si coasem intr-o parte. Este bine daca pregatim cu cateva ore mai repede, condimentele sa poata patrunde carnea.

Pentru umplutura: punem la fiert 6 oua, scoatem miezul de paine si sfarmam pesmet.

Razuim ouale fierte, amestecam cu pesmetul, 4 oua crude, patrunjel tocat marunt si condimentam cu sare si piper.

Cu compozitia obtinuta umplem fleica de porc, dupa care coasem si partea unde am pus umplutura. Fleica umpluta o punem in apa clocotita timp de 5-10 minute, dupa care punem in tava pregatita, asezam felii de slanina peste si fixam cu scobitoare.

Se coace in cuptor aproximativ 60 de minute. Se feliaza cand este bine racit.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.