Traditiile de nunta africane mai exista si astazi, nu numai in Africa, ci si in America. Multe cupluri doresc sa adauge ceremoniei de nunta si receptiei, o parte din radacinile si istoria lor, personalizandu-si festivitatile in moduri frumoase si semnificative. Nu toata lumea stie ce traditii de nunta se intalnesc in Africa, insa cei care stiu cu siguranta sunt de acord ca acestea se disting foarte mult de cele alte altor culturi.
Americanii de origine africana cunosc istoria bogata care provine de pe pamantul stramosilor lor si de asemenea stiu cat de diversificata este cultura africana in realitate. De exemplu, cei din Africa de Sud au un patrimoniu complet diferit de cei din Africa de Est, insa acestia se unesc cumva si impreuna formeaza o colectie minunata de ceremonii si traditii. Africa este plina de muzica, dans si culoare, cu alte cuvinte ei chiar se pricep sa dea o petrecere.
Tinuta de nunta in Africa, in special pentru mireasa, este departe de rochia tipica de mireasa de culoare alba care se regaseste in majoritatea nuntilor. In loc de aceasta, o mireasa traditionala africana poarta o panza tesuta care reprezinta radacinile ei si istoria tarii sale natale.
De exemplu, tesatura Kente este un material realizat in culorile rosu, auriu si verde. Culoarea rosu reprezinta sangele celor care s-au sacrificat pentru a-i proteja pe altii in vremuri de razboi, auriul reprezinta prosperitatea, iar verdele reprezinta vegetatia care se gaseste in Africa. Uneori pe tesatura se poate vedea reprezentat un patrat sau un model in zig-zag care simbolizeaza depasirea obstacolelor in viata.
Din aceasta tesatura vibranta mireasa africana isi face o fusta care se infasoara, o bluza si un sal. Aceasta poate de asemenea sa poarte un turban realizat special pentru ziua nuntii. Mirele va purta o camasa si pantaloni, un sacou lung si o palarie numita “fila”, care este rotunda si seamana cu o cutie.
Unul din cele mai populare ritualuri care se regaseste in traditiile de nunta in Africa se numeste “sarirea maturii”. Precum sugereaza numele, aceasta traditie implica sarirea peste o matura pentru a simboliza unirea cuplului. Desi acest lucru este considerat a fi o traditie de nunta originara din Africa, adevarul este ca isi are originea in statele sudice din America din vremea sclaviei. Desi casatoriile lor nu erau recunoscute din punct de vedere legal, multi sclavi si servitori africani se casatoreau, iar in ceremonia de nunta era inclusa si aceasta saritura peste matura.
Astazi, multi americani de origine africana includ aceasta traditie in festivitatile de nunta. In unele culturi, cum ar fi cea marocana, traditiile de nunta sunt putin mai neconventionale si diferite. Ca parte din ceremonie, mireasa este carata printre invitati pana la camera nuptiala unde este pregatita pentru noaptea nuntii. O traditie care are loc dupa nunta este aceea in care domnisoarele de onoare verifica daca mireasa este virgina si de asemenea sunt martore la pierderea virginitatii ei. Aceasta traditie oarecum invaziva inca se practica printre cei cu origine marocana.
O alta traditie care de obicei nu se gaseste in America, insa care se mai practica si astazi in Africa de-a lungul Nilului, este adunarea animalelor. In loc sa trimita invitatii de nunta, mirele bate la usa rudelor si cere donatii pentru turma miresei pe care trebuie sa o plateasca drept zestre tatalui acesteia. Adunarea animalelor este o traditie atat de importanta in acest colt de lume, incat intreg procesul este deseori repetat in fata invitatilor de la nunta.
Barbatii si femeile care traiesc de-a lungul Nilului, de asemenea, practica nuditatea, prin urmare la ei “haine de ocazie” inseamna impodobirea cu cenusa, pene si bijuterii la ceremonie. Traditiile de nunta africane sunt atat de diferite de cele gasite in America si Europa, incat existenta lor in sine este de un mister ademenitor. Daca sunteti de origine africana, vorbiti cu membrii familiei pentru a descoperi traditiile unice pentru cultura voastra. Oricum ar fi, aceste traditii sunt fascinante atat pentru cei de origine africana, cat si pentru cei din afara acestei lumi.