Acest desert este foarte practic si rapid de facut, este prajitura pe care ador s-o fac atunci cand sunt in criza de timp iar sotul meu zice c-ar avea pofta de ceva dulce si cremos.
Ingrediente blat tort simplu cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
- 3 oua
- 100 gr faina
- 150 gr zahar
- 1 zahar vanilinat
- 1/2 praf de copt
- 3 linguri de apa
- un vf de sare
Ingrediente crema de vanilie
- 250 ml lapte
- 1 plic crema de vanilie
- 3 linguri de zahar praf
Ingrediente glazura de ciocolata
- 2 linguri zahar praf
- 1 lingura faina
- 1 lingura lapte
- 1 lingura cacao
- 50 gr margarina
Mod de preparare
Separam albusutile de galbenusuri, punem peste albusuri un vf de sare si le batem spuma cu ajutorul mixerului, apoi treptat adaugam zaharul, galbenusurile, cele 3 linguri de apa, praful de copt ;iar la final faina se amesteca de jos in sus cu ajutorul unei linguri de lemn.
Punem blatul intr-o tava ( tapata cu foaie alba pe fund, untura si faina ) si bagam la cuptor pentru 30 de minute; dupa care lasam la racit.
Intre timp batem crema cu mixerul, intr-un bol punem praful de crema ,zaharul praf si adaugam treptat laptele rece peste.
Taiem blatul in 2 pe orizontala si-l umplem cu 75 % din crema, restul de 25 % il lasam pt ornat.
Amestecam ingredientele pentru glazura, bine bine, pana nu se mai vede margarina si obtinem o pasta omogena si fina; se pune pe foc 2 secunde.
Ungem marginea de tort cu crema alba ramasa iar deasupra turnam glazura de ciocolata; presaram cativa fulgi de cocos peste glazura,daca doriti mai puteti face si floricele din crema asa cum am procedat eu.