Mama gatea mereu aceasta reteta atunci cand simteam nevoia de o mancare fara carne, ca de exemplu dupa o perioada de sarbatori.
Ea este o mancare ideala pentru perioada de post, fiind un mod eficient de curatare a organismului, si bineinteles, o sursa de minerale si vitamine.
Ingrediente supa de varza dulce cu marar – o mancare rapida de post
- 500 gr varza dulce
- marar verde
- 1 lingura cu varf de faina
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boia de ardei
- sare dupa gust
Mod de preparare
Se taie varza in sferturi, se curata de cotor si se taie marunt; se poate da si prin razatioare, dupa plac.
Se marunteste mararul verde si se aseaza intr-o oala, impreuna cu varza. Se adauga 3 – 4 l de apa si se pune la fiert. Dupa aprox. 20 de minute de fierbere se face un rantas care se adauga peste supa. Se lasa sa mai dea un clocot, se ia de pe foc si, dupa preferinta, se mai poate adauga smantana ( nu si daca tineti post ori dieta ) sau o lingura de otet.
Pentru a face rantasul aveti nevoie de 2 linguri de ulei pe care il puneti intr-o oala mai mica sau intr-o tigaie. Adaugati faina amestecand mereu iar dupa 1-2 min se adauga lingurita de boia. Se amesteca rantasul si se ia de pe foc imediat.
Daca nu doriti sa strecurati rantasul, se pot adauga treptat cateva polonice de supa, amestecand mereu. In acest fel se obtine o compozitie omogena care nu necesita strecurare, neavand cocoloase.