Perioada de post este benefica atat pentru purificarea sufletului cat si a trupului. De aceea gatim mancaruri usoare si sanatoase, in special pe baza de legume.
Aceasta reteta a facut-o o data bunica mea si mi-a placut foarte tare, de aceea o gatesc de multe ori atunci cand am pofta de vinete.
Ingrediente mancare scazuta de post, cu vinete si ardei gras
- 1 vanata mai mare
- o jumatate de ardei gras, rosu
- 1 ceapa mai micapasta de rosii
- 1 lingura
- 3 linguri ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata vanata de coaja, se taie felii, apoi fasii si la final in cubulete. Se adauga sare pentru a elimina gustul amar din vanata cruda, se amesteca si se lasa cca 20 de minute cu sarea. Dupa aceea se spala bine si se stoarce.
Ceapa si ardeiul se curata de coaja respectiv de cotor, se taie cubulete si se pun la calit in putin ulei.
Dupa ce sunt calite ceapa si ardeiul gras se adauga putin piper, se amesteca si se adauga vinete. Se acopera apoi cu apa si se lasa la fiert cca. 20 de minute. Atunci cand apa a scazut se pune pasta de rosii, se amesteca si se lasa sa mai dea un clocot, dupa care mancarea e gata.