Este un tort simplu, ieftin, rapid si gustos ideal pentru orice tip de aniversare sau masa festiva, pe placul copiilor cat si al adultilor.
Ingrediente tort cu kiwi, crema de budinca si frisca
Ingrediente blat:
- 6 albusuri
- 300 gr zahar
- 6 linguri apa
- 200 gr faina
- 6 galbenusuri de ou
- 1 praf de copt
- 1 zahar vaniliat
Ingrediente crema:
- 2 plicuri de budinca
- 5 linguri de zahar
- 600 ml lapte
- 1 margarina
Ingrediente pentru ornat:
- Frisca lichida 400 ml
- Fructe ( 1 kiwi )
Mod de preparare:
Pentru inceput facem blatul din 6 albusuri de ou,se bat spuma cu mixerul pana se intareste apoi adaugam treptat praful de copt, zaharul, zaharul vaniliat, galbenusul de ou, si cele 6 linguri de apa.
Se amesteca apoi cu faina cu o lingura de lemn pentru a evita ca sa se lase compozitia obtinuta,astfel va iesi un blat inalt si pufos.
Se toarna compozitia in tava si se baga la cuptor timp de 30 de minute ( cuptorul trebuie sa fie preincalzit ). Ne dam seama ca blatul este gata atunci cand bagam o scobitoare si nu se leaga compozitie de aceasta.
Punem blatul la racit si ne ocupam de crema de budinca;se amesteca compozitia celor 2 plicuri de budinca cu 5 linguri de zahar si 600 ml lapte , se pune apoi pe foc si se invarte pana devine o compozitie groasa.
Dupa ce s-a racit budinca se amesteca cu 1 cub de margarina.
Taiem 25% din marginea blatului,apoi taiem ambele bucati de blat in 2 pe orizontala si le umplem cu crema obtinuta si le asezam una peste cealalta in stilul pramida ( bucatile mari jos iar cele mici deasupra ).
Batem cu mixerul frisca lichida pana devine mai tare,imbracam tortul obtinut cu frisca iar apoi se decoreaza dupa bunul plac.
Se pune in frigider pana la momentul servirii.