Ciupercile cu sos de smantana sunt foarte gustoase, satioase si hranitoare. Se pot manca asa simplu sau cu o garnitura de macaroane sau piure de cartofi.
Ingrediente sos de ciuperci cu smantana
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa
- 1 lingura de faina
- 1 l lapte
- 1 lingura smantana
Mod de preparare
Curatam ciupercile de pielita ( coaja ) subtire pe care o are pe exterior,le taiem cubulete si le punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert cateva minute se lasa la stors si se pun la prajit impreuna cu ceapa taiata cubulete, condimentam cu sare si piper, punem apa peste ele cat sa le acopere si le lasam la prajit.
Pe masura ce trece timpul tot completam cu apa ca sa nu scada prea mult, acestea trebuie sa fie in permanenta acoperite cu sosul format din ulei si apa.
Dupa ce s-au prajit bine ciupercile facem ingrosala din 1 lingura de faina, lapte si smantana.
Punem ingrosala peste ciuperci si le mai lasam impreuna pana se ingroase putin sosul si nu se mai simte gustul de faina.