Sos de ciuperci cu smântână – vezi aici rețeta explicată pas cu pas

0
537
Sos de ciuperci cu smantana
Sos de ciuperci cu smantana

Ciupercile cu sos de smantana sunt foarte gustoase, satioase si hranitoare. Se pot manca asa simplu sau cu o garnitura de macaroane sau piure de cartofi.

Ingrediente sos de ciuperci cu smantana

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 l lapte
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita ( coaja ) subtire pe care o are pe exterior,le taiem cubulete si le punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert cateva minute se lasa la stors si se pun la prajit impreuna cu ceapa taiata cubulete ,condimentam cu sare si piper ,punem apa peste ele cat sa le acopere si le lasam la prajit.
Pe masura ce trece timpul tot completam cu apa ca sa nu scada prea mult,acestea trebuie sa fie in permanenta acoperite cu sosul format din ulei si apa.
Dupa ce s-au prajit bine ciupercile facem ingrosala din 1 lingura de faina,lapte si smantana.
Punem ingrosala peste ciuperci si le mai lasam impreuna pana se ingroase putin sosul si nu se mai simte gustul de faina.

Citește și:  Aparat de făcut sandwich cu înghetată, pentru un desert îndrăgit de mulți
CiuperciCiuperci curatateCiuperci taiate cubuleteCeapa taiata cubuleteCiuperci la storsCiuperci la calitCiuperci acoperite cu putina apa si uleiCiuperci amestecate cu ingrosalaCiuperci cu sos de smantana

Daniela Soncodi 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.