Nu ai timp să gătești ceva complicat, vezi aici 10 rețete ușor și rapid de făcut

0
424
Top zece cu cele mai usoare retete culinare, Foto: sentae.wordpress.com
Top zece cu cele mai usoare retete culinare, Foto: sentae.wordpress.com

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai usoare retete culinare.

1. Reteta de cartofi prajiti cu sos picant reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii prajiti cu sos picant sunt urmatoarele:

  • patru cartofi;
  • o ceapa;
  • bulion;
  • boia de ardei iute;
  • un ardei iute;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi prajiti cu sos picant va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Prajiti cartofii in ulei incins;
  2. Pregatiti un sos din ceapa calita in ulei incins, bulion si ardei iute taiat marunt. Condimentati dupa gust si lasati sosul pe foc pana cand ajunge la consistenta dorita;
  3. Serviti cartofii stropiti din abundenta cu sosul pregatit anterior.

2. Reteta de cartofi prajiti cu marar reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii prajiti cu marar sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • o legatura de marar tocat marunt;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi prajiti cu marar va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Prajiti cartofii in ulei incins;
  2. Serviti-i calzi cu mararul tocat marunt presarat deasupra fiecarei portii.

3. Reteta de cartofi cu usturoi la cuptor reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofii cu usturoi la cuptor sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • trei catei de usturoi;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi cu usturoi la cuptor va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti cartofii, curatati-i de coaja;
  2. Adaugati cartofii intr-un vas termorezistent uns cu unt;
  3. Stropiti cartofii zdrobiti cu usturoiul pisat marunt amestecat cu ulei de masline;
  4. Coaceti preparatul in cuptor timp de douazeci de minute;
  5. Serviti preparatul cald.

    Paste cu sos tomat, Foto: savuryandsweet.com
    Paste cu sos tomat, Foto: savuryandsweet.com

4. Reteta de paste cu sos tomat reprezinta un preparat usor ce poate fi servit atat la masa de pranz, cat si la cea de seara. Pastele se prepara usor si sunt extrem de gustoase. Va prezentam mai jos ingredientele necesare, dar si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de paste cu sos tomat sunt urmatoarele:

  • 250 grame de paste de tip penne;
  • o legatura de ceapa verde;
  • 125 grame de rosii;
  • doi catei de usturoi;
  • un ardei gras rosu;
  • busuioc macinat;
  • ulei de floarea soarelui;
  • piper;
  • sare.

Modul de preparare pentru reteta de paste cu sos tomat va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Puneti un vas cu o cantitate suficienta de apa la fiert. Adaugati doua – trei linguri de ulei si un praf de sare. Cand apa a dat in clocot adaugati pastele tip penne. Fierbeti pastele pana cand isi schimba consistenta si culoarea, iar la sectionare nu prezinta urme de aluat in interior. Uleiul adaugat in apa in care fierbeti pastele are rolul de a evita lipirea acestora. Cand pastele s-au fiert in totalitate, scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs. Avand in vedere ca ati adaugat ulei atunci cand le-ati fiert, nu va mai fi nevoie sa le treceti prin jet de apa rece atunci cand le scurgeti pentru ca ele nu se vor lipi;
  2. Curatati ceapa verde, spalati-o, apoi lasati-o la scurs. Cand este bine scursa, tocati-o in rondele cat mai fine. Nu ocoliti partea verde pentru ca ea are rolul de a imbogati preparatul prin gust si culoare;
  3. Spalati rosiile, decojiti-le, apoi dati-le prin razatoarea mare;
  4. Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare;
  5. Spalati ardeiul gras rosu la suprafata, indepartati-i cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeiul de aceasta data si la interior, apoi lasati-l la scurs. Cand este bine scurs taiati ardeiul in cubulete;
  6. Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le la foc potrivit, avand grija sa nu le ardeti. Ceapa arsa, ca si usturoiul ars strica textura si gustul preparatului. Daca observati ca legumele au tendinta de a capata o culoare maronie, va recomandam sa reduceti focul la minim si sa amestecati in continuu. Cand amestecul de legume a capatat o culoare aurie si a devenit sticlos, adaugati rosiile date prin razatoare impreuna cu ardeiul tocat marunt. Condimentati cu sare, piper si busuioc dupa gust. Lasati amestecul sa fiarba pana cand consistenta sa devine asemanatoare unui sos, apoi luati-l de pe foc si adaugati pastele fierte si scurse anterior. Amestecati bine pana cand pastele se incorporeaza bine in sos;
  7. Serviti pastele in portii egale de indata ce sunt gata.

5. Reteta de cocos rasol reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cocosul rasol sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de piept de cocos;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • albitura;
  • un cartof;
  • smantana;
  • hrean;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cocos rasol va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti carnea alaturi de legume;
  2. Serviti-o de indata ce este gata cu un sos de smantana si hrean ras.

6. Reteta de rasol de stiuca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru rasolul de stiuca sunt urmatoarele:

  • un kilogram de file de stiuca;
  • o legatura de ceapa verde;
  • un morcov;
  • 100 ml vin alb;
  • o legatura patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de rasol de stiuca va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati fileurile de stiuca peste legumele sectionate in feliute intr-un vas termorezistent;
  2. Stropiti preparatul cu ulei, condimentati, adaugati vinul si putina apa;
  3. Introduceti in cuptorul incins si lasati-l timp de jumatate de ora;
  4. Serviti pestele alaturi de legume cu patrunjel tocat marunt.

    Rasol de vita, Foto: alfemminile.com
    Rasol de vita, Foto: alfemminile.com

7. Reteta de rasol de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru rasolul de vita sunt urmatoarele:

  • un kilogram de carne de vita;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • o telina;
  • o radacina de patrunjel;
  • doi cartofi;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de rasol de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti la fiert intr-o cantitate suficienta de supa de legume, carnea si legumele sectionate;
  2. Condimentati si lasati preparatul sa fiarba pana cand carnea este gata;
  3. Serviti carnea feliata alaturi de legumele langa care a fiert.

8. Reteta de rasol din piept de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​o ora.

​Ingredientele necesare pentru rasolul din piept de pui sunt urmatoarele:

  • 200 grame piept de pui;
  • 100 grame porumb din conserva;
  • un morcov;
  • un ardei capia;
  • 100 grame ciuperci;
  • patrunjel tocat marunt;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de rasol din piept de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Sectionati pieptul de pui in cubulete;
  2. Tocati marunt toate legumele, lasati porumbul la scurs;
  3. Adaugati toate ingredientele intr-un vas termorezistent, stropiti compozitia cu ulei de masline, apoi condimentati-o cu sare si piper dupa gust;
  4. Coaceti preparatul la foc mediu pana cand este gata;
  5. Serviti-l ca atare de indata ce s-a copt suficient.

9. Reteta de rasol de pastrav reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​trei sferturi de ora.

​Ingredientele necesare pentru rasolul de pastrav sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de pastrav;
  • jumatate de kilogram de dovlecei;
  • 50 grame ceapa;
  • 100 ml otet;
  • sare.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de rasol de pastrav va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Curatati pestele si spalati-l;
  2. Puneti la fiert dovleceii taiati in rondele si ceapa intr-o cantitate suficienta de apa, cu intreaga cantitate de otet si un praf de sare. Cand legumele s-au fiert adaugati pestele, continuati fierberea;
  3. Cand pestele este gata lasati-l sa se raceasca in apa in care a fiert;
  4. Serviti pestele alaturi de morcovi.

10. Reteta de somn cu hrean va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • un somn de doua kilograme;
  • 50 grame hrean;
  • zeama de la o lamaie;
  • 50 ml iaurt;
  • ulei;
  • boabe de mustar;
  • boabe de piper;
  • putin otet;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de somn cu hrean va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Curatati somnul, indepartati-i coada si capul, apoi puneti-l la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu boabe de mustar, putin otet si boabe de piper. Fierbeti pestele la foc potrivit pana cand isi schimba textura si culoarea, apoi scoateti-l din apa si lasati-l la scurs;
  2. Curatati hreanul, dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi amestecati-l cu zeama de lamaie si iaurtul. Cand compozitia s-a omogenizat adaugati putin ulei si condimentati dupa gust cu sare si piper. Adaugati sosul format in cupe si introduceti-l in congelator;
  3. Serviti pestele cu sosul congelat de indata ce este gata.

Va dorim: Pofta buna!

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.