Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru copii.
1. Reteta pentru tortul copilariei reprezinta un preparat delicios ce ii va incanta pe cei mici in zi de sarbatoare. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Timp de coacere: trei sferturi de ora.
Pret estimativ pentru sase portii: douazeci de lei.
Ingredientele necesare pentru sase portii din tortul copilarie sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- doua oua;
- 150 grame zahar brun;
- 100 grame pesmet alb;
- 50 grame alune de padure;
- un pliculet de praf de copt;
- cinci linguri de lapte;
- scortisoara;
- sare.
Pentru crema:
- 200 grame zahar pudra;
- 100 grame unt;
- 250 ml smantana lichida;
- ananas din conserva;
- doua pliculete de zahar vanilat.
Pentru decor:
- cincisprezece batoane de ciocolata pentru copii;
- 50 grame de jeleuri de diferite culori.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta pentru tortul copilariei va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri;
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata;
- Puneti laptele la fiert pana cand ajunge aproape de temperatura de fierbere;
- Bateti galbenusurile pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati treptat zaharul brun. Amestecati bine pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie si obtineti o crema omogena. Adaugati in continuare laptele fierbinte si continuati sa amestecati pana la uniformizare. Inglobati spuma de albus cu ajutorul unei linguri, amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura spumei, textura ca va conferi volum preparatului final;
- Dati alunele de padure prin blender pana cand sunt bine macinate;
- Cerneti pesmetul de doua – trei ori intr-un vas incapator, apoi amestecati-l cu alunele macinate anterior, praful de copt si scortisoara dupa gust;
- Cu ajutorul unei linguri inglobati ingredientele uscate amestecate mai sus cu compozitia de ou pregatita anterior. Amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase, la final veti obtine un aluat omogen;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o forma de tort rotunda pe care o ungeti cu ulei sau margarina si o tapetati cu faina sau hartie de copt. Adaugati blatul preparat asa cum v-am descris anterior in tava, nivelati blatul in asa fel incat sa acopere in intregime tava intr-un strat uniform;
- Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti blatul timp de un sfert de ora la foc iute de circa 200 de grade Celsius, reduceti apoi focul la 160 de grade Celsius si continuati coacerea pentru inca jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ii permite blatului sa se coaca si sa creasca uniform in acelasi timp sub influenta prafului de copt. Inainte de a opri focul, introduceti o tepusa din lemn in centrul blatului. Extrageti tepusa, inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca blatul nu este gata, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea sa. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata perfect uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
- Cand este gata, lasati blatul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face treptat, iar blatul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Cand s-a racit suficient, scoateti blatul din forma, indepartandu-i intai marginile, apoi lasati-l sa se raceasca complet pe un platou intins. Sectionati tortul pe orizontala in trei parti de grosime egala;
- Pentru crema bateti smantana lichida cu ajutorul unui mixer la viteza mare, pana cand obtineti o consistenta ferma. Pastrati frisca la frigider pana cand o veti folosi in preparat;
- Bateti untul pana cand devine cremos, apoi adaugati treptat zaharul pudra si intreaga cantitate de zahar vanilat. Amestecati bine pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie si obtineti o crema de unt extrem de fina si cremoasa;
- Scoateti ananasul din compot, pastrati sucul din compot. Sectionati ananasul scurs in prealabil intr-o strecuratoare, in cubulete de dimensiuni egale;
- Amestecati crema de unt pregatita anterior cu frisca scoasa din frigider cu grija pentru a nu distruge textura cremei de frisca. Mixati pana la omogenizare;
- Asezati pe un platou intins, primul strat de blat, insiropati-l cu zeama din compotul de ananas. Deasupra blatului adaugati jumatate din cantitatea de cubulete de ananas, iar deasupra acestora adaugati o treime din crema pregatita anterior. Distribuiti atat crema, cat si cubuletele de ananas cat mai uniform, in asa fel incat sa acoperiti intreaga suprafata a blatului. Continuati cu cel de-al doilea strat de blat, pe care il insiropati deasemenea. Presati usor cel de-al doilea blat pentru a adera mai bine de crema, nu exagerati pentru ca veti determina iesirea cremei in exterior. In continuare adaugati restul de cubulete de ananas si cea de-a doua treime de crema peste cel de-al doilea blat. Distribuiti si de aceasta data cubuletele si crema cat mai uniform. Adaugati la final ultimul strat de blat, pe care il presati deasemenea pentru a adera de crema. Insiropati blatul cu siropul de ananas;
- Distribuiti restul de crema peste intreaga suprafata a tortului. Acoperiti tortul in intregime atat in partea superioara, cat si pe laterale cu un strat de crema de aceiasi grosime;
- Decorati tortul in partile laterale cu batoanele de ciocolata pentru copii. Asezati batoanele la distante egale, in asa fel incat sa cuprindeti intreaga suprafata a tortului;
- Folositi jeleurile pentru a decora tortul in partea sa superioara;
- Introduceti tortul in frigider timp de jumatate de ora, inainte de a-l servi;
- Prezentati tortul in intregime, apoi sectionati-l in feliute triunghiulare.
Tortul copilariei are un aspect extrem de placut, se prepara usor si in mod sigur ii va impresiona pe cei mici. Cu ajutorul jeleurilor puteti forma diferite desene menite sa le atraga si mai mult atentia copilasilor. Va recomandam sa serviti acest tort de fiecare data cand o ocazie din familia dumneavoastra o cere, in mod sigur il veti savura cu placere si ii veti pastra reteta in cutiuta cu deserturi preferate.
2. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pasta din ficatei, preparatul este recomandat sugarilor de peste noua luni.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 200 grame ficatei de pui;
- 20 grame unt;
- o lingura de iaurt;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pasta din ficatei pentru copii va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati ficateii in mai multe ape, indepartati-le pielita ce ii inconjoara si partea verde, ce contine resturi de bila, apoi puneti-i la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Cand ficateii sunt gata lasati-i sa se scurga bine intr-o strecuratoare;
- Adaugati in blender ficateii fierti impreuna cu intreaga cantitate de unt si mixati pana cand obtineti o pasta omogena;
- Inglobati iaurtul in pasta formata si serviti preparatul distribuindu-l pe feliute de paine de tip toast;
- Pastrati pasta acoperita in frigider pentru consumul ulterior.
3. Reteta de pasta cu hrisca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: patruzeci de minute.
Ingredientele necesare pentru doua portii de pasta cu hrisca sunt urmatoarele:
- 100 grame hrisca;
- 100 grame masline fara samburi;
- o ceapa;
- un catel de usturoi;
- un ardei capia;
- o legatura de patrunjel;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pasta cu hrisca va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Lasati hrisca sa se inmoaie intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare peste noapte;
- Puneti a doua zi hrisca la fiert intr-o cantitate de patru ori mai mare decat cea de hrisca. Fierbeti hrisca la foc potrivit timp de jumatate de ora sau pana cand se sfarama, cand este gata lasati-o sa se scurga bine;
- Taiati maslinele in rondele;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, taiati-o in patru parti egale;
- Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o pasta omogena;
- Spalati ardeiul capia la exterior, sectionati-l pe jumatate, indepartati-i cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeiul de aceasta data si la interior, lasati-l sa se scurga, apoi sectionati-l in fasiute cat mai subtiri;
- Spalati patrunjelul, lasati-l la scurs, apoi tocati-l pana la codite pe care le aruncati;
- Dati prin blender hrisca, maslinele, ceapa, usturoiul, ardeiul capia si patrunjelul pana cand obtineti o compozitie omogena. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi mixati pana la omogenizare;
- Pastrati pasta in frigider in cazul in care nu se consuma de indata.
Pasta cu hrisca este potrivita atat pentru micul dejun, cat ca gustare intre mese, ea reprezinta o alternativa sanatoasa a oricaror preparate de acest gen pe care le puteti achizitiona din comert. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.
4. Reteta de budinca de orez reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru budinca de orez sunt urmatoarele:
- 150 grame orez;
- 500 ml lapte;
- unt;
- 200 grama zahar;
- un plic cu zahar vanilat;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de budinca de orez va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti orezul in lapte, alaturi de toate ingredientele;
- Amestecati din cand in cand pentru a evita afumarea orezului;
- Lasati orezul sa fiarba pana cand bobul sau este moale;
- Serviti budinca cu topping-ul dorit.
5. Reteta de orez cu dovlecei reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru trei portii de orez cu dovlecei sunt urmatoarele:
- 150 grame faina alba;
- 100 grame orez cu bobul rotund;
- 100 grame dovlecei;
- doua cepe;
- un catel de usturoi;
- un ou;
- 25 grame parmezan;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de orez cu dovlecei va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti un aluat mai tare din intreaga cantitate de faina, apa si ulei. Impartiti aluatul in doua parti egale, apoi cu ajutorul unui facalet intindeti-l in doua foi rotunde de dimensiuni egale;
- Alegeti orezul, indepartati resturile de boabe, apoi spalati orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de faina de orez. Puneti orezul la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare timp de jumatate de ora. Dupa ce orezul s-a inmuiat bine, lasati-l la scurs intr-o strecuratoare inainte de a-l folosi in preparat. Cand s-a inmuiat suficient, puneti orezul la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Fierbeti orezul adaugand apa daca este nevoie, pana cand bobul sau devine moale. Apoi lasati-o sa se scurga bine intr-o strecuratoare;
- Spalati dovleceii, indepartati-le extremitati-le si coaja, apoi dati-i prin razatoarea cu ochiuri mari;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o sa se scurga, apoi tocati-o marunt sau dati-o prin razatoarea cu ochiuri mari;
- Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Bateti continutul oului cu un praf de sare, pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
- Dati parmezanul prin razatoarea cu ochiuri mici;
- Puneti pe foc un vas, lasati-l sa se incinga, apoi adaugati o canitate suficienta de ulei. Lasati uleiul sa se incalzeasca, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa tocata marunt anterior sau data prin razatoare, impreuna cu usturoiul. Caliti ceapa alaturi de usturoi la foc potrivit spre mic, amestecand din cand in cand pentru a evita arderea legumelor. Ceapa arsa, dar si usturoiul vor strica atat gustul, cat si textura preparatului final, asadar va recomandam sa acordati atentie preparatului la acest pas. Daca observati ca legumele au tendinta de a capata o culoare maronie, reduceti focul la minim, amestecati in continuu, iar daca este cazul indepartati vasul de pe foc, pentru a-i permite uleiului sa isi reduca temperatura. Cand legumele au capatat o culoarea aurie si au devenit sticloase, adaugati dovlecelul dat prin razatoare anterior si orezul fiert si scurs bine. Condimentati cu sare si piper dupa gust, amestecati pana la omogenizare si lasati preparatul pe foc pana cand cantitatea de lichid se reduce la minim. Indepartati vasul de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca, apoi adaugati-i oul batut cu sare anterior, amestecati pana la omogenizare;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o forma de tarta pe care o ungeti cu ulei. Adaugati in forma prima foaie de blat. Nivelati foaia in asa fel incat sa acopere intreaga suprafata a formei, dar si partile laterale. Intepati aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Adaugati deasupra aluatului compozitia de ceapa, usturoi, orez si dovlecei pregatita anterior. Nivelati umplutura cu ajutorul unui cutit pana cand acopera intregul aluat intr-un strat uniform de grosime egala. Deasupra umpluturii adaugati cea de-a doua forma de blat pe care o intepati cu furculita din loc in loc deasemenea. Presarati deasupra ultimei foi de blat parmezanul ras;
- Cand cuptorul s-a incins suficient introduceti tarta si lasati-o sa se coaca la foc potrivit de circa 160 de grade Celsius timp de trei sferturi de ora sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata;
- Inainte de a opri focul introduceti o scobitoate in centrul blatului, extrageti scobitoarea si inspectati-i suprafata, daca aceasta este umeda, inseamna ca tarta nu s-a copt si mai trebuie sa stea in cuptor, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea aluatului. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din aluat scobitoarea prezinta o suprafata uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
- Cand este gata lasati tarta sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii, la cea din exterior se face in mod treptat, iar tarta nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca, asa cum ar face-o in cazul in care o scoateti de indata ce este gata din cuptor;
- Serviti tarta de indata ce este gata sectionand-o in forme triunghiulare;
- Adaugati-i un sos de smantana cu marar sau serviti-o ca atare.
Orezul cu dovlecei este delicios si se pregateste usor. Puteti servi acest preparat atat la masa de seara, cat si la cea de pranz. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.
6. Reteta de pateu pregatit in casa reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru pateul pregatit in casa sunt urmatoarele:
- 150 grame ficat de porc;
- 150 grame carne de porc;
- 50 grame slanina afumata;
- un catel de usturoi;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de pateu pregatit in casa va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti ficatul si carnea separat;
- Dati prim masina de tocat toate ingredientele pana cand obtineti o pasta omogena;
- Pastrati preparatul in frigider.
7. Reteta de pate de ficat de pui reprezinta un preparat delicios si usor de pregatit. De cele mai multe ori achizitionam acest gen de preparat din comert fara sa stim insa ca el poate fi pregatit extrem de usor in linistea caminului nostru. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru pateul din ficat de pui sunt urmatoarele:
- 250 grame ficatei de pui;
- 100 grame iaurt mai gras sau smantana;
- 30 grame margarina sau unt;
- zece fire de patrunjel verde;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pate din ficat de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati ficateii in mai multe ape, indepartati-le partea verzuie ce contine resturi de bila si poate fi mai amara, apoi lasati-i sa se scurga bine. Puneti la fiert ficateii intr-un vas cu o cantitate suficienta de apa si un praf de sare. Lasati ficateii sa fiarba pana cand isi schimba textura si culoarea, devenind mai rigizi si capatand o culoare maronie. Scoateti ficateii din apa fierbinte cu ajutorul unei supiere si lasati-i sa se scurga si sa se raceasca intr-o strecuratoare;
- Montati masina de tocat, iar cand ficateii s-au scurs bine, dati-i prin aceasta pana cand obtineti o pasta fina. Puteti folosi si blender-ul;
- Taiati untul sau margarina in cubulete, apoi puneti grasimea la topit la foc mic. Amestecati in continuu atat pentru a evita afumarea grasimii, cat si pentru a-i grabi topirea. Cand untul s-a topit in totalitate, lasati-l sa se raceasca timp de cinci, maxim zece minute, apoi inglobati-l in pasta de ficatei pregatita asa cum v-am descris mai sus. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena. Condimentati cu sare si piper, apoi puneti pasta formata pe foc. Lasati preparatul sa fiarba la foc mic timp de zece minute, maxim un sfert de ora, amestecand in continuu. Indepartati apoi vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca;
- Spalati patrunjelul, lasati-l sa se scurga, apoi tocati-l marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Cand pateul s-a racit suficient, adaugati smantana sau iaurtul si amestecati pana la omogenizare, apoi la final inglobati patrunjelul tocat marunt anterior;
- Serviti pateul de indata ce este gata, distribuindu-l intr-un strat de grosime egala pe felii de paine prajita;
- Pastrati pateul in frigider in recipiente inchise.
Pateul din ficat de pui se pregateste extrem de usor si nu necesita foarte multe ingrediente. Va recomandam sa incercati reteta pe care v-am prezentat-o mai sus, in mod sigur la final veti obtine un preparat sanatos si nu in ultimul rand mult mai gustos decat orice alt preparat de gen pe care il cumparati din comert. Pateul din ficat de pui reprezinta o alternativa sanatoasa ce se poate servi atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese sau aperitiv.
8. Reteta de dovlecei cu branza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru dovleceii cu branza sunt urmatoarele:
- trei dovlecei;
- 100 grame telemea sfaramata;
- doua linguri parmezan ras;
- un litru jumatate de supa de legume;
- unt;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de dovlecei cu branza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti dovleceii in supa de legume;
- Pasati dovleceii, amestecati-i cu telemeaua sfaramata;
- Adaugati compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati parmezanul;
- Coaceti preparatul in cuptorul incins pana cand se rumeneste frumos.
9. Reteta de mamaliga cu branza de burduf reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru mamaliga cu branza de burduf sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de malai;
- 200 grame branza de burduf;
- 50 grame cas;
- 200 ml iaurt;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de mamaliga cu branza de burduf va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti mamaliga, distribuiti-o pe farfurii intinse;
- Adaugati deasupra mamaligii amestecul de branza de burduf, cas si iaurt;
- Serviti preparatul cald.
10. Reteta de budinca din dovlecei reprezinta un preparat recomandat pentru orice varsta, ce se poate servi atat la masa de pranz, cat si la cea de seara. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: un sfert de ora.
Timp de coacere: zece minute.
Ingredientele necesare pentru patru portii de budinca din dovlecei sunt urmatoarele:
- sase dovlecei;
- zece oua;
- patru linguri de iaurt;
- 60 grame branza de vaci proaspata;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de budinca din dovlecei va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati dovleceii, indepartati-le extremitati-le si lasati-i sa se scurga sau stergeti-i cu ajutorul unei hartii absorbante de bucatarie achizitionata din comert. Feliati dovlecei in rondele de grosime egala. Presarati putina sare si putin piper peste fiecare bucatica de dovlecei. Puneti pe foc gratarul si ungeti-l cu ulei. Cand gratarul s-a incins rumeniti rondelele de dovlecei pe ambele parti, aveti mare grija sa nu uscati sau sa ardeti dovleceii pentru ca ei isi vor pierde din dulceata si nu vor mai fi la fel de gustosi. Asezati dovleceii copti pe un platou si lasati-i sa se odihneasca;
- Bateti ouale cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa;
- Puneti branza de vaci la scurs intr-o sita sau intr-o bucata de tifon. Lasati branza sa se scurga bine, acest pas este foarte important, branza de vaci contine destul de multa apa, iar daca ignorati acest pas, preparatul final va fi extrem de apos;
- Cand branza de vaci s-a scurs suficient, adaugati-o in ouale batute cu un praf de sare anterior. Amestecati pana la omogenizare, apoi continuati cu iaurtul. Condimentati cu sare si piper dupa gust, mixati pana la omogenizare;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt sau ulei si il tapetati cu gris. Asezati ca prim strat rondelele de dovlecei, distribuiti-i cat mai uniform pe suprafata intregului vas. Deasupra stratului de dovlecei adaugati intreaga compozitie de ou, branza de vaci si iaurt. Uniformizati compozitia incercand sa acoperiti stratul de dovlecei cat mai uniform;
- Introduceti vasul termorezistent in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti budinca la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius timp de zece minute, inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul budincii, extrageti tepusa din lemn si inspectati-i suprafata, daca aceasta este umeda inseamna ca budinca mai trebuie sa stea la cuptor, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea sa. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata perfect uscata;
- Cand este gata lasati budinca sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa;
- Sectionati budinca in portii potrivite si serviti-o atat rece, cat si calda, fiind la fel de gustoasa;
- Adaugati alaturi de portiile de budinca legumele preferate.
Budinca din dovlecei este delicioasa si extrem de potrivita pentru cei mici mai ales la varsta la care nu le sunt permise toate ingredientele. Va recomandam sa incercati acest preparat, in mod sigur il veti indragi de la prima degustare si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
Va dorim: Pofta buna!