DiverseTop discursuri TED

Top discursuri TED

De ce m-am gândit la un top discursuri TED, fie el și subiectiv?

Îmi plac discursurile TED, deoarece ajută la popularizarea cunoștințelor științifice si nu numai către un public larg și le face accesibile chiar și persoanelor fără prea multe informații în domeniu. Milioane de oameni au învățat așa lucruri noi, de la oameni de știință și de la cercetători cunoscuți la nivel mondial, de la directori si oameni de afaceri de succes, dar și de la artiști și filantropi. Când vine vorba de știință și noi descoperiri, TED reprezintă o sursă corectă de informare. Chiar dacă nu este o modalitate de a învăța noi lucruri în profunzime. Discursurile TED pot fi însă un prim pas către noi domenii. De aceea m-am hotărât să prezint un top discursuri TED care vă pot fi de folos.

Top discursuri TED

  1. Școlile ucid creativitatea?

Expertul în creativitate Sir Ken Robinson își pune câteva întrebări cu privire la modul în care ne educăm copiii. Nu întâmplător acest discurs se numără încă printre cele mai populare. Suntem cu toții îngrijorați de calitatea sistemului de educație, fiindcă știm că ea stă la baza viitorului nostru. Sir Ken Robinson propune o regândire a sistemelor școlare, care să cultive creativitatea și să recunoască meritul diferitelor tipuri de inteligență.

  1. Cum reușesc liderii adevărați să inspire acțiune

Consultantul Simon Sinek a construit un model simplu, dar puternic, de analiză a leadershipului. Începând cu întrebarea „De ce?”, Sinek disecă succesul din spatele unor exemplele de renume: Apple, Martin Luther King, frații Wright etc. Acest discurs este interesant nu doar pentru că oferă exemple concrete de leadership, ci și pentru că analizează pașii necesari. Autorul reușește să arate de ce un adevărat lider poate reprezenta motivul de inspirație al celor din jur, dar și de ce inspiră el încredere și acțiune.

  1. Ce înseamnă o viață bună? Lecțiile pe care le putem învăța din cel mai lung studiu despre fericire

Cu toții ne dorim fericire. Dacă întrebi un prieten, o rudă, un coleg de birou, răspunsul la întrebarea „Ce-ți dorești cel mai mult?”, răspunsul este adesea fericirea. Dar nimeni nu știe exact ce înseamnă acest cuvânt, ori care este drumul pentru a obține mult dorita fericire. Studiul prezentat de psihiatrul Robert Waldinger arată că fericirea s-ar putea ascunde acolo unde nu ne așteptăm: nu în reușitele financiare sau în succesul profesional, ci chiar în relațiile noastre cu alții.

Acestea sunt doar 3 dintre discursurile TED, așezate de mine, în ordinea preferințelor. Tu ce ai introduce în top discursuri TED?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.