DiverseCum să faci corect plajă

Cum să faci corect plajă

Idealul de frumusețe în perioada verii este un corp bronzat, tonifiat și strălucitor. Dar bronzul poate fi și nociv, dacă nu știi cum să faci corect plajă. De câte ori nu ți s-a întâmplat să vezi pe stradă oameni cu pielea înroșită și să te gândești că au exagerat cu relaxarea pe șezlong? Există mai multe opțiuni de bronzare disponibile, dar un bronz rapid și sănătos se obține cel mai bine în mod natural, cu moderație. În ciuda miturilor, câteva ore petrecute la soare cu protecție adecvată sunt benefice sănătății și stării de bine și chiar ajută organismul să producă vitamina D, de care are nevoie.

Cu toate acestea, expunerea excesivă la soare poate cauza o serie de probleme grave de sănătate, printre care se numără și riscul apariției cancerului de piele. De aceea este recomandat să facem plajă cu moderație, la orele ideale, dar și să folosim produse cu factor de protecție solară.

Cum să faci corect plajă?

Mai jos, scriu ce am aflat eu de la medici, de pe Internet, din experiența mea și a altora. Sunt acele lucruri pe care eu le practic de ani de zile, pe pielea mea și a familiei mele – la propriu:

Hidratarea

Pielea intens hidratată bronzează mai bine și mai uniform decât pielea aspră și uscată. Pentru a pregăti pielea înainte de expunerea la soare, ea trebuie hidratată. Asta fac acele loțiuni pe care le tot cară fetele în gențile imense de plajă: oferă protecție, dar și hidratare. În plus, se știe că în perioada verii trebuie să bem mai multă apă. Cu toate astea, mi s-a întâmplat de foarte multe ori să salvez vreun amețit care uită acasă sticla de apă…

Moderația


Nu ar trebui să faci plajă între orele 11:00 și 16:00. Punct. Știu că este tentant, tot așa cum știu că regula asta, repetată tot mai des la televizor, pare desprinsă din stilul de viață al celor trecuți de prima tinerețe. Recunosc: au fost momente în care am ignorat-o. Efectul? M-am ales cu minunate arsuri solare care mi-au distrus vacanța.

Protecția

Produsele cu factor de protecție solară sunt importante. Și nu, nu ești efeminat dacă le folosești, fiindcă cancerului de piele chiar nu-i pasă ce ai tu în pantaloni. Păstrează aerul macho pentru acele momente în care e de dorit să-l ai. În plus, ca adulți, suntem responsabili de exemplul pe care-l dăm celor mici: oferă-le motive de bucurie pentru a folosi loțiunile de protecție!

Alternativele

La plajă, anumite persoane preferă sporturile de vară, în timp ce altele preferă relaxarea. Nu există o rețetă magică pentru fericire la plajă. Fiecare se va simți bine în felul lui. Încearcă să înțelegi și să accepți faptul că nu oricui îi place ce-ți place ție. Menționez asta pentru că mi s-a întâmplat de foarte multe ori să aud discuții de tipul ăsta: „Nu vrei în apă? Normal! Vrei doar să stai!”

Diferențele

Nu oricine poate să obțină un bronz intens. Persoanele cu pielea deschisă la culoare au nevoie de mai mult timp pentru a se bronza frumos. Așa că nu ar trebui să faci comparații inutile între tine și ceilalți. Important este să ne bucurăm de plajă, de soare și să ne simțim bine în pielea noastră, indiferent ce culoare ar avea ea.

Am scris asta pentru că perioada, temperatura și dorul de ducă ne îmbie să vizităm plajele și marea. Și pentru că cel mai important este să ne relaxăm, să ne simțim bine cu noi înșine și cu ceilalți, atunci când suntem în vacanță. În fond, este o bine meritată pauză pentru noi toți. Iar dacă în timpul ăsta avem ocazia și să ne bronzăm spectaculos… De ce nu? Dar nu uita să te preocupi de cum să faci corect plajă.

Dacă stai toata ziua în soare, să știi că o faci greșit!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.