Dureaza pana se face, dar merita efortul fiindca tocanita e foarte gustoasa.
Timpul de fierbere difera, am avut cazuri cand s-a fiert intr-o ora, in 2 sau in 3.
Ingrediente tocanita de pipota si inimi cu legume
- 1 kg pipota si inimi
- 2 cepe mici
- 1 ardei
- 1 rosie
- Sare, piper, delikat si boia
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Pipotele se taie in doua si se curata de zonele cu zgarci.
Se taie fiecare bucata curatata inca in doua.
Se curate rosia de coaja si se taie cubulete.
Se curate ceapa si ardeiul si se taie tot cubulete.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa si ardeiul. Se presara cu sare si se calesc 10 minute.
Apoi se adauga rosia, popitele si inimile. Se condimenteaza cu piper, boia si delikat.
Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 2 ore.
Se poate sevi cu paste sau mamaliga.