Reteta este ideala de servit cu paste, este usor de preparat, se face intr-un timp scurt si e potrivita pentru o cina rapida.
Ingrediente carne de porc in sos de mustar
- 300gr carne de porc
- 50 ml vin alb sec
- 150 ml smantana
- 1 lingura mustar
- 2 linguri faina
- ceapa
- sare, piper, boia dulce
Mod de preparare
Taiem carnea in felii subtirele, o acoperim cu o punga si o batem putin cu ciocanul de carne ca si la snitele.
Intr-un bol amestecam 2 linguri de faina cu o lingurita de sare, o lingurita de piper si o lingurita de boia dulce; trecem feliile prin faina amestecata.
Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti pentru 2-3 minute.
Scoatem carnea si in tigaie calim ceapa tocata, dupa care stingem totul cu vin, lasam sa se evapore putin, adaugam smantana si condimentam cu sare si piper, adaugam mustarul si mai turnam 150-200ml de apa.
Lasam sosul pana ce incepe sa fiarba si adaugam carnea, lasam sa fiarba 5 minute pe fiecare parte.
Ideal este sa servim carnea cu sos langa paste.