Mamica mea, intotdeauna ma asteapa cu drag acasa si intotdeauna incearca sa ma uimeasca cu ceva nou din bucatarie. Intotdeauna reuseste.
Reteta a vazut-o la televizor si i-a placut modul de pregatirea a acestei branzoici, a notat repede si pur si simplu i-a dat numele de „branzoici altfel”, geniala, merita incercata!
Ingrediente branzoaica altfel – reteta desert rulat
- 500 gr faina
- 3 varfuri de cutit sare
- 6 linguri zahar
- 350 ml lapte caldut
- un cub de drojdie
- un ou
- 300 gr branza de vaci
- zahar dupa gust
- marar
- ulei
Mod de preparare
Prima data asezam drojdia cu zahar intr-un bol si turnam peste lapte cald pana ce se acopera bine, lasam cateva minute sa creasca.
Din faina, un ou intreg, drojdia crescuta si restul de lapte framantam un aluat pe care trebuie sa il lasam la dospit.
Pentru umplutura razuim branza cu razuitorul mare, ca sa fie mai usor de lucrat cu ea. O indulcim cu zahar dupa gust si adaugam mararul tocat fin, amestecam bine ingredientele.
Aluatul dospit il asezam pe masa prafuita cu zahar, il intindem cu sucitorul la o grosime de 1,5-2 cm; pregatim langa noi tava captusita cu hartie de copt cu un pic de ulei turnat intr-o parte.
Din aluat taiem o fasie de 10-12cm, depinde si de marimea tavii pe care o folositi, in capat adaugam o lingura de umplutura, o impachetam cu aluat si taiem cu un cutit sau cu un instrument special; ungem branzoaica cu ulei din tava si o asezam la margine.
Tot asa continuam pana avem din ingrediente, branzoicile le asezam una langa cealalta.
Tava umpluta cu branzoici o dam la cuptor preincalzit, timp de 25-30 de minute.