Tocăniță cu pipote și ficăței de pui, un preparat ce merge cu diverse tipuri de garnituri

0
1514
Tocanita cu pipote si ficatei de pui
Tocanita cu pipote si ficatei de pui

Tocanita cu pipote si ficatei de pui prezentata mai jos reprezinta un preparat ce merge foarte bine cu piure-ul de cartofi, orezul, pastele fainoase sau alte garnituri. Reteta este de complexitate medie si prezinta cantitate necesare pentru 4 portii de preparat.

Ingrediente tocanita cu pipote si ficatei de pui

  • 300 gr pipote de pui
  • 200 gr ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • verdeata de patrunjel

Mod de preparare

Pipotele de pui se spala, se curata de pielita si se taie in cubulete. Ficatul de pui se tine in apa care se schimba pana devine curata. Se taie apoi si ea in bucatele mai marunte.
Cepele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la calit in uleiul incins, la foc mic, pana cand devin transparente.
Se adauga pipota la calit, cand devine alba se adauga o lingurita de boia, dupa care se adauga apa pana cand se acopera sosul. Aveti grija sa nu prajiti mult boiaua pentru ca devina amara.
Dupa ce pipota e fiarta se adauga si ficateii de pui care nu se fierb mai mult de 5 minute.
Va doresc pofta buna!

Citește și:  10 rețete delicioase cu fasole, vezi ce feluri de mâncare poți face
Ceapa taiataFicat de puiPipota puiPipota si ceapa la calitTocanita de pipote si ficatei de puiTocanita cu ficat si pipote de pui, impreuna cu garnitura si muraturi

 

Stefania Turc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.