Tocăniță cu pipote și ficăței de pui, un preparat ce merge cu diverse tipuri de garnituri

0
1915
Tocanita cu pipote si ficatei de pui
Tocanita cu pipote si ficatei de pui

Tocanita cu pipote si ficatei de pui prezentata mai jos reprezinta un preparat ce merge foarte bine cu piure-ul de cartofi, orezul, pastele fainoase sau alte garnituri. Reteta este de complexitate medie si prezinta cantitate necesare pentru 4 portii de preparat.

Ingrediente tocanita cu pipote si ficatei de pui

  • 300 gr pipote de pui
  • 200 gr ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • verdeata de patrunjel

Mod de preparare

Pipotele de pui se spala, se curata de pielita si se taie in cubulete. Ficatul de pui se tine in apa care se schimba pana devine curata. Se taie apoi si ea in bucatele mai marunte.
Cepele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la calit in uleiul incins, la foc mic, pana cand devin transparente.
Se adauga pipota la calit, cand devine alba se adauga o lingurita de boia, dupa care se adauga apa pana cand se acopera sosul. Aveti grija sa nu prajiti mult boiaua pentru ca devina amara.
Dupa ce pipota e fiarta se adauga si ficateii de pui care nu se fierb mai mult de 5 minute.
Va doresc pofta buna!

Citește și:  Aperitiv din sălată cremă de avocado cu chips tortilla - una din cele mai rapide opțiuni pentru micul dejun
Ceapa taiata
Ceapa taiata
Ficat de pui
Ficat de pui
Pipota pui
Pipota pui
Pipota si ceapa la calit
Pipota si ceapa la calit
Tocanita de pipote si ficatei de pui
Tocanita de pipote si ficatei de pui
Tocanita cu ficat si pipote de pui, impreuna cu garnitura si muraturi
Tocanita cu ficat si pipote de pui, impreuna cu garnitura si muraturi

 

Stefania Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.