Păstrăv la cuptor pe pat de legume, află cum trebuie preparată această rețetă

0
3589
Pastrav la cuptor pe pat de legume
Pastrav la cuptor pe pat de legume

Aceasta reteta de pastrav la cuptor este potrivita pentru cina de Revelion sau pentru alte ocazii speciale care se bucura de o cina deosebita. Reteta de mai jos este potrivita pentru 5 persoane si se poate adapta usor la orice grup fiind totodata usor de preparat.

Ingrediente pastrav la cuptor pe pat de legume

  • 1 kg de pastrav eviscerat ( aprox. 5 pastravi )
  • 3 cepe potrivite
  • 2 rosii potrivite
  • un ardei gras rosu
  • 2 lamai
  • o capatana de usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • cimbru verde sau macinat
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Pastravul eviscerat se curata mai intai de solzi ( cu ajutorul unui cutit, in sens invers cresterii lor ) si, dupa preferinta, se indeparteaza capul. Este bine ca pastravul cumparat sa fie cat mai proaspat pentru a va putea bucura din plin de gustul acestui tip de peste. Dupa ce s-au indepartat solzii, pastravul se spala bine in apa rece si se usca cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Se unge cu ulei si se presara cu sare, piper si cimbru, condimentand si in partea de interior.

Citește și:  Peștii sanitari de apă dulce Corydoras julii, necesari pentru un acvariu

Pentru patul de legume se curata de coaja ceapa, se spala si se taie rondele impreuna cu rosiile si cu ardeiul gras. Se aseaza intr-o tava unsa bine cu ulei, se condimenteaza si se pune pestele deasupra.

Capatana de usturoi se desface lasand cateii in coaja. Se ia un cutit mare de bucatarie si se zobeste fiecare catel in parte, dupa care se aseaza in tava astfel incat sa ajunga macar unul si in interiorul pestelui.

Se taie o lamaie in felii de aproximativ jumatate de centimetru si se aseaza in tava si in interiorul pastravului. O alta lamaie se taie in doua si se stoarce deasupra legumelor, pastravului si in interiorul acestuia.

Tava astfel pregatita se introduce in cuptor si se lasa acolo pentru aprox. jumatate de ora.

Va dorim pofta buna!

Pastrav eviscerat
Pastrav eviscerat
Cum se curata de solzi
Cum se curata de solzi
Pastravul curatat
Pastravul curatat
Peste condimentat
Peste condimentat
Ceapa curatata de coaja
Ceapa curatata de coaja
Legume si lamaie pentru peste
Legume si lamaie pentru peste
Legume taiate
Legume taiate
Pat din legume
Pat din legume
Zobirea usturoiului
Zobirea usturoiului
Usturoi zobit
Usturoi zobit
Pestele in interior
Pestele in interior
Peste cu rondele de rosii
Peste cu rondele de rosii
Lamaie taiata in doua
Lamaie taiata in doua
Peste cu rosii si lamaie
Peste cu rosii si lamaie

 

Sos alb cu smantana
Sos alb cu smantana
Peste prajit cu legume si cu mujdei de usturoi cu smantana
Peste prajit cu legume si cu mujdei de usturoi cu smantana

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.