Află cum trebuie pregătit mujdeiul de usturoi cu smântână

0
800
Mujdei de usturoi cu smantana
Mujdei de usturoi cu smantana

Mujdeiul de usturoi este un sos specific bucatariei ardelenesti si merge foarte bine la preparatele din peste, fripturi sau anumite ciorbe. Reteta de mai jos este o varianta cu smantana a mustului traditional de ai, fiind rapida si suficienta pentru patru persoane.

Ingrediente mujdei de usturoi cu smantana

  • 2 capatani de usturoi, mai mici
  • sare dupa gust
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare
Se curata usturoiul si se piseaza astfel incat sa fie cat mai cremos ( se poate folosi un mojar ) impreuna cu putina sare. Atunci cand usturoiul e omogen, se adauga o lingura de ulei amestecand pana se incorporeaza in mujdei.
La final se adauga 2 linguri de smantana si se amesteca pana cand mujdeiul devine cremos si omogen.
Daca vi se pare prea iute se poate adauga smantana ori apa plata sau minerala.

Ingrediente petru mujdei
Ingrediente petru mujdei
Catei de usturoi
Catei de usturoi
Usturoi pisat
Usturoi pisat
Usturoi pisat amestecat cu ulei si sare
Usturoi pisat amestecat cu ulei si sare
Smantana
Smantana
Mujdei de usturoi cu smantana
Mujdei de usturoi cu smantana

Stefania Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.