Află cum trebuie pregătit mujdeiul de usturoi cu smântână

0
758
Mujdei de usturoi cu smantana
Mujdei de usturoi cu smantana

Mujdeiul de usturoi este un sos specific bucatariei ardelenesti si merge foarte bine la preparatele din peste, fripturi sau anumite ciorbe. Reteta de mai jos este o varianta cu smantana a mustului traditional de ai, fiind rapida si suficienta pentru patru persoane.

Ingrediente mujdei de usturoi cu smantana

  • 2 capatani de usturoi, mai mici
  • sare dupa gust
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare
Se curata usturoiul si se piseaza astfel incat sa fie cat mai cremos ( se poate folosi un mojar ) impreuna cu putina sare. Atunci cand usturoiul e omogen, se adauga o lingura de ulei amestecand pana se incorporeaza in mujdei.
La final se adauga 2 linguri de smantana si se amesteca pana cand mujdeiul devine cremos si omogen.
Daca vi se pare prea iute se poate adauga smantana ori apa plata sau minerala.

Ingrediente petru mujdeiCatei de usturoiUsturoi pisatUsturoi pisat amestecat cu ulei si sareSmantanaMujdei de usturoi cu smantana

Stefania Turc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.