Painea cu ou este un preparat foarte rapid si usor de pregatit, care nu necesita cunostinte temeinice de gastronomie. Este un mic dejun ideal pentru o dimineata de duminica petrecuta in familie. Reteta de fata este suficienta pentru 3 persoane.
Ingrediente paine cu ou si cu lapte
- 4 oua
- 6 felii de paine
- 50 ml lapte
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Se spala bine cele 4 oua si se sparg intr-un vas plat si destul de incapator.
Se condimenteaza ouale cu sare si piper, se bat cu ajutorul unei furculite iar cand amestecul e omogen se adauga si laptele din cana. Se amesteca bine si se trece fiecare felie de paine prin ou.
Uleiul se pune intr-o tava incinsa si atunci cand este fierbinte se aseaza in el feliile de paine. Atunci cand painea devine aurie se intoarce si pe cealalta parte.
Cand ambele parti sunt gata, se scoate painea cu ou pe o farfurie cu un servetel care are rolul de a absorbi uleiul.
Painea cu ou se poate servi impreuna cu diverse salate sau cu o cana de lapte.