Salata verde preparată cu oțet și sare – vezi ce presupune această rețetă

0
1356
Salata verde preparata cu otet si sare
Salata verde preparata cu otet si sare

Salata verde cu otet si sare este un preparat specific bucatariei traditionale ardelenesti. Ea se poate servi impreuna cu fripturi, sosuri pe baza de carne sau cu paine cu ou. Este ideala pentru zilele toride de vara, fiind racoritoare si revigoranta.

Ingrediente salata verde preparata cu otet si sare

  • o capatana mare de salata
  • o capatana de usturoi
  • o lingura de sare grunjoasa
  • sare fina dupa gust
  • cateva picaturi de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 2 l de apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare
Salata se spala bine, frunza cu frunza, se pune intr-un vas impreuna cu sarea grunjoasa si se freaca bine pana cand iese toata amareala din salata. Apoi se spala bine cu ajutorul unei strecuratori, se aseaza pe un tocator si se taie marunt. Se aseaza apoi intr-un vas cu 2 l de apa.
Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga la salata verde din vas, impreuna cu patrunjelul verde maruntit.
La final, se adauga putina sare de masa, cateva picaturi de ulei si cele doua linguri de otet.

Citește și:  Supă răcoritoare din castraveți dospiți - o mâncare ce se consumă rece
Capatana de salata
Capatana de salata
Capatani de usturoi
Capatani de usturoi
Frunze de salata spalate
Frunze de salata spalate
Salata cu sare grunjoasa
Salata cu sare grunjoasa
Salata strecurata
Salata strecurata
Salata verde maruntita
Salata verde maruntita
Salata in apa
Salata in apa
Catei de usturoi curatati
Catei de usturoi curatati
Salata cu usturoi pisat
Salata cu usturoi pisat
Salata verde cu otet
Salata verde cu otet

Daniel Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.