Salata verde preparată cu oțet și sare – vezi ce presupune această rețetă

0
1068
Salata verde preparata cu otet si sare
Salata verde preparata cu otet si sare

Salata verde cu otet si sare este un preparat specific bucatariei traditionale ardelenesti. Ea se poate servi impreuna cu fripturi, sosuri pe baza de carne sau cu paine cu ou. Este ideala pentru zilele toride de vara, fiind racoritoare si revigoranta.

Ingrediente salata verde preparata cu otet si sare

  • o capatana mare de salata
  • o capatana de usturoi
  • o lingura de sare grunjoasa
  • sare fina dupa gust
  • cateva picaturi de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 2 l de apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare
Salata se spala bine, frunza cu frunza, se pune intr-un vas impreuna cu sarea grunjoasa si se freaca bine pana cand iese toata amareala din salata. Apoi se spala bine cu ajutorul unei strecuratori, se aseaza pe un tocator si se taie marunt. Se aseaza apoi intr-un vas cu 2 l de apa.
Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga la salata verde din vas, impreuna cu patrunjelul verde maruntit.
La final, se adauga putina sare de masa, cateva picaturi de ulei si cele doua linguri de otet.

Capatana de salataCapatani de usturoiFrunze de salata spalateSalata cu sare grunjoasaSalata strecurataSalata verde maruntitaSalata in apaCatei de usturoi curatatiSalata cu usturoi pisatSalata verde cu otet

Daniel Turc

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.