Ciorba de pui a la grec este un preparat foarte apreciat care necesita un timp de pregatire mediu ( aprox 60 de min ). Reteta de mai jos prezinta modul de preparare a 6 portii de ciorba. Va doresc pofta buna!
Ingrediente ciorba de pui a la grec
- 500 gr pulpe de pui cu os
- 2 morcovi mari
- o radacina de patrunjel
- un sfert de radacina de telina
- o felie de ardei gras rosu
- o ceapa mijlocie
- verdeata de patrunjel
- verdeata de telina
- 50 gr orez
- sare dupa gust
- galbenusul de la 2 oua
- 100 ml lapte
- 2 linguri smantana
- 1 lingura de otet
Mod de preparare
Se spala bine ceapa decojita si ardeiul. Morcovul, telina si radacina de patrunjel se curata de coaja si se razuiesc.
Pulpele de pui se spala bine si se pun la fiert impreuna cu sare, ceapa intreaga, felia de ardei, verdeata de telina si cu legumele date prin razatoare. Cantitatea de apa necesara este de 3l.
In momentul in care pulpele sunt fierte se scot din oala si se adauga in locul lor orezul bine spalat.
Carnea de pui se indeparteaza de pe oase, se taie marunt si se pune inapoi in ciorba de pui. Se asteapta pana cand orezul este fiert, dupa care se ia jos supa de pe foc.
Intr-un vas mai incapator se pun doua galbenusuri de ou, se amesteca cu smantana si cu laptele pana cand amestecul devine omogen. Treptata, se adauga zeama din supa de pui, se amesteca pana cand albitura devine omogena. Se adauga astfel cca 1.5 litri de supa, rolul ei fiind sa incalzeasca amestecul astfel incat galbenusul sa nu se stranga in ciorba dupa care se toarna inapoi totul in oala.
La final, se adauga o lingura mare de otet si se presara cu frunza de patrunjel verde maruntit.