Rețete culinareTocăniță cu piept de pui, busuioc și pastă de tomate - o...

Tocăniță cu piept de pui, busuioc și pastă de tomate – o rețetă tradițională românească

Atunci cand nu sti ce sa faci de mancare si rapid aceasta reteta iti sare in ajutor, deoarece este o mancare care se gateste in 30-40 de minute.

Mie imi facea aceasta reteta bunica mea, doar ca ea folosea in loc de piept de pui  pulpele si aripile de pui.

Eu am ales sa fac aceasta reteta deoarece imi era dor sa-mi aduc aminte de vremea copilariei cand mergeam la bunici si savuram aceasta delicioasa reteta.

Ca si garnitura se poate servi alaturi de piure de cartofi, pilaf de orez, galuste sau paste.

Ingrediente tocanita cu piept de pui, busuioc si pasta de tomate

  • 2 bucati piept de pui (circa 350 grame)
  • 1 morcov mare
  • 2-3 cepe potrivite
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita jumatate de delikat
  • 70 mililitri pasta de tomate
  • 350 mililitri apa
  • 3-4 linguri ulei

 Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taia bucati mici apoi se pune la calit in uleiul putin incins pana isi schimba culoare in alb.

Ceapa o spalam si o tocam marunt, apoi o adaugam peste pieptul de pui si o calim putin.

Morcovul, dupa ce l-am curatat si spalat bine, il dam prin razoatoarea mare dupa care il punem si pe el l-a calit putin peste pieptul de pui si ceapa.

Dupa ce am adaugat si morcovul punem pentru cateva minute un capac peste.

Pasta de tomate o amestecam cu apa si o adaugam peste tocanita.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.