Rețete culinarePrăjituri floricele cu parizer cu formă interesantă - află ce presupune rețeta

Prăjituri floricele cu parizer cu formă interesantă – află ce presupune rețeta

Nu e secret, prajiturelele cu forma interesanta intotdeauna mi-au atras atentia, asa a fost si cu aceasta reteta; admirand am citit reteta, cum se pot transforma ingrediente putine si simple in astfel de forme interesante.

Sper sa va placa si voua si sa fiti curiosi de reteta.

Ingrediente prajituri floricele cu parizer

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • parizer de marime medie
  • 2 oua
  • seminte de chimin si susan

Mod de preparare

Amestecam faina cu 1 pliculet de drojdie, adaugam zaharul, untul topit si laptele caldut, framantam bine pana cand obtinem un aluat omogen; lasam la dospit acoperit, intr-un loc caldut.

Aluatul dospit il intindem la o grosime de 1 cm si cu ajutorul unui pahar potrivit decupam forme rotunde.

Pe fiecare al doilea aluat asezam o feliuta de parizer peste care asezam un aluat rotund; in acest sandwich facem 8 taieturi egale, in asa fel incat sa nu taiem pana la mijloc.

Am obtinut 8 bucatele, prindem doua si le rasucim spre exterior, tot asa facem cu restul si obtinem o forma de floare.

Asezam floricelele intr-o tava captusita cu hartie de copt, nu trebuie lasat mult spatiu intre ele pentru ca nu o sa creasca foarte mult.

Spargem doua oua si despartim galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu 2 lingurite de smantana si cu acest amestec ungem suprafata floricelelor; decoram cu seminte de chimen si susan.

Asezam in cuptorul preincalzit timp de 40 minute, este gata cand suprafata s-a rumenit frumos.

Pot fi servite calde sau reci cu diferite sosuri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.