Prăjituri floricele cu parizer cu formă interesantă – află ce presupune rețeta

2
615
Prajituri floricele cu parizer
Prajituri floricele cu parizer

Nu e secret, prajiturelele cu forma interesanta intotdeauna mi-au atras atentia, asa a fost si cu aceasta reteta; admirand am citit reteta, cum se pot transforma ingrediente putine si simple in astfel de forme interesante.

Sper sa va placa si voua si sa fiti curiosi de reteta.

Ingrediente prajituri floricele cu parizer

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • parizer de marime medie
  • 2 oua
  • seminte de chimin si susan

Mod de preparare

Amestecam faina cu 1 pliculet de drojdie, adaugam zaharul, untul topit si laptele caldut, framantam bine pana cand obtinem un aluat omogen; lasam la dospit acoperit, intr-un loc caldut.

Aluatul dospit il intindem la o grosime de 1 cm si cu ajutorul unui pahar potrivit decupam forme rotunde. Pe fiecare al doilea aluat asezam o feliuta de parizer peste care asezam un aluat rotund; in acest sandwich facem 8 taieturi egale, in asa fel incat sa nu taiem pana la mijloc. Am obtinut 8 bucatele, prindem doua si le rasucim spre exterior, tot asa facem cu restul si obtinem o forma de floare.

Citește și:  Orez chinezesc prăjit cu legume și ananas - o rețetă cu un gust dulce și sărat

Asezam floricelele intr-o tava captusita cu hartie de copt, nu trebuie lasat mult spatiu intre ele pentru ca nu o sa creasca foarte mult.

Spargem doua oua si despartim galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu 2 lingurite de smantana si cu acest amestec ungem suprafata floricelelor; decoram cu seminte de chimen si susan.

Asezam in cuptorul preincalzit timp de 40 minute, este gata cand suprafata s-a rumenit frumos.

Pot fi servite calde sau reci cu diferite sosuri.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Ingrediente pentru aluat
2.Ingrediente pentru aluat
3.Aluat lasat la dospit
3.Aluat lasat la dospit
4.Aluat intins
4.Aluat intins
5.Forme rotunde cu ajutorul unei pahar
5.Forme rotunde cu ajutorul unei pahar
6.Parizer pe aluat
6.Parizer pe aluat
7.Taieturi pentru a obtine forma de floare
7.Taieturi pentru a obtine forma de floare
8.Model de a forma floarea
8.Model de a forma floarea
9.Floricele din parizer
9.Floricele din parizer
10.Ingrediente pentru decorare
10.Ingrediente pentru decorare
11.Floricele asezate in tava captusita si unse cu galbenus si smantana
11.Floricele asezate in tava captusita si unse cu galbenus si smantana
12.Floricele ecorate cu seminte de chimen si susan
12.Floricele ecorate cu seminte de chimen si susan
13.Floricele din parizer cu seminte de chimin si susan
13.Floricele din parizer cu seminte de chimin si susan
14.Sugestie de prezentare
14.Sugestie de prezentare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.