Rețete culinareTartă cu cartofi și caș - o rețetă foarte delicioasă ce merită...

Tartă cu cartofi și caș – o rețetă foarte delicioasă ce merită încercată

Este prima mea tarta. Sunt mandra de ea cum a iesit, aceasta este cu cartofi si cas, dar in viitor o sa mai apar la mine diferite retete de tarta.

Ingrediente tarta cu cartofi si cas

Pentru blat

  • 200gr faina
  • 150gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa
  • sare

Pentru umplutura

  • 4 cartofi
  • min. 250 gr cas
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam faina cu sarea si praful de copt intr-un castron; adaugam galbenusul, untul topit si 3 linguri de apa; framantam cu mana pana ce se formeaza un aluat omogen pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp spalam bine cartofii si ii fierbem in apa cu sare aprox. 30 de minute, scurgem apa, curatam de coaja si iitaiem in rondele. Asezam rondelele unu langa celalalt, le stropim cu ulei de masline si condimentam bine cu sare si piper.

Aluatul scos din frigider il intindem foaie subtire si il asezam intr-o tava rotunda pregatita, adica unsa cu unt si presarata cu faina, asezam in asa fel incat sa acoperim si peretii.

Rondelele de cartofi le asezam pe aluat peste care punem casul feliat si sosul din ouale batute si smantana, condimentam cu sare si piper.

Introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos suprafata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.