Supa de salata verde este supa mea preferata pe timp de primavara deoarece este o supa delicioasa si racoritoare in acelasi timp. Aceasta supa se poate servi atat rece cat si calda.
Daca nu se adauga sunca afumata timpul de gatire este mai putin, circa 30-40 minute.
Pentru cine doreste in aceasta supa se mai poate pune si slanina.
Eu am pus ouale intregi dar se pot pune si in alt mod. Salata verde se mai poate pune si taiata bucati in supa doar ca mie imi place sa o pun asa intreaga.
Ingrediente supa de salata verde cu sunca afumata si oua intregi
- 2 bucati salata verde
- 200 grame sunca afumata
- 6 oua
- 3 fire de ceapa verde
- 7-8 catei de usturoi
- 3-4 linguri smantana
- 1-2 linguri faina
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Se spala bine de nisip si pamant salata verde frunza cu frunza.
Ceapa verde si usturoiul se curata si se spala bine apoi se taie bucati mici.
Sunca se tine putin in apa apoi se taie fasii mici si subtiri dupa care se pune la calit in putin ulei incins.
Dupa ce am calit sunca afumata bine, adaugam ceapa verde si usturoiul ca sa le calim si pe ele putin.
In momentul in care toate sunt calite adaugam condimentele si circa 4-5 litri de apa peste toate ingredientele.
Sunca trebuie sa fiarba circa 100-120 minute dupa care punem si salata verde la fiert pentru circa 10-15 minute.
Facem amestecul din smantana cu faina iar ca sa nu se faca cocoloase in supa punem cateva polonicuri de supa fiarta in amestecul format din smantana si faina si invartim bine.
Dupa ce am amestecam, il adaugam in supa fiarta iar apoi adaugam ouale intregi unul cate unul, dar sa nu fie puse in acelasi loc.
Dupa ce am adaugat si ouale intregi nu se invarte in supa circa 6-7 minute pentru a nu se desface ouale.
Pofta buna si spor la gatit!