DiverseLa ce temperatură să îmi setez frigiderul și congelatorul?

La ce temperatură să îmi setez frigiderul și congelatorul?

Trebuie să știu temperatura optimă pentru frigider și congelator,  pentru că aceste două electrocasnice îmi sunt prieteni apropiați. O să credeți că glumesc, dar nu prea. Păi, nu ne ajută ele să ne păstrăm mâncarea zile, sau chiar săptămâni întregi? Pentru a te asigura că alimentele tale sunt conservate cât mai bine, este important să știi temperatura optimă pentru frigider și congelator. Am o combină frigorifică de la AEG și un congelator de la Electrolux. Mai punem vinete la congelator, și alte alimente, iar congelatorul de la combină este mic pentru nevoile noastre.

De ce este nevoie să știm temperatura optimă pentru frigider și congelator?

Evident, pentru că trebuie să păstram mâncarea. În spatele acestui adevăr logic, există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.

Alimentele se deteriorează dacă nu sunt păstrate la temperaturile potrivite. Alimentele deteriorate sunt principala cauză a toxiinfecțiilor alimentare. Deci, să ne păstrăm sănătoși.

Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât se înmulțesc bacteriile. O temperatură optimă păstrează mâncarea proaspătă mai mult timp.

Care este temperatura optimă pentru frigider și congelator?

Temperatura recomandată pentru frigidere este între 3 și 6 grade, voi cât o aveți setată și de ce?

În cazul congelatoarelor, temperatura trebuie setată la -18 grade, am înțeles că aceasta ar fi temperatură ideală recomandată de mulți producători.

Cum verificăm temperatura existentă?

Pentru a ști dacă este nevoie să facem modificări asupra temperaturii din frigider și congelator, trebuie, în primă fază, să o verificăm pe cea actuală. Aparatele mai noi dispun de un display care îți arată simplu această cifră. Cele vechi nu. Și atunci, ce facem? Evident, folosim un termometru. Punem termometrul în apă, apoi îl introducem în firgider și îl lăsăm acolo pentru câteva ore. Verificăm ulterior și conform datelor furnizate mai sus, știm dacă și ce trebuie să modificăm.

Alte sfaturi pentru a asigura frigiderului și congelatorului o viață lungă

Dacă temperatura optimă pentru frigider și congelator este deja un aspect lămurit, am mai primit câteva sfaturi, pentru a vă bucura, fără incidente, de aceste electrocasnice importante:

  • Verificați în mod regulat sigiliul ușii
  • Dezghețați compartimentul congelatorului (al meu este nofrost, ce minune!)
  • Evitați să puneți în frigider mâncare caldă
  • Închideți întotdeauna ușa, fără întârziere
  • Nu le așezați lângă o sursă de căldură

Arătați-ne că sunteți oameni de casă și împărtășiți cu noi și sfaturile voastre.

Până data viitoare, vă urez Poftă Mare!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Buna,eu am un frigider si temperatura maxima ce are este de 10 grade mi se pare prea mare adica normal ar trebui sa aibe 3 grade sau un grad daca vreau sa imi conserv alimentele mai mult timp proaspete,in doua zile mi se strica ciorba,cartofii pirei sau chiar carne,care cu o temoeratura de 2 grade carnea proaspata ar putea sta chiar si 4 zile la frigider doar,fara a congela ,dar mie a doua zi de la punerea carnei in frigider deja prinde miros ciudat ,adica deja bacteriile sau inmultit in mod turbo la temperatura de 10 grade de la feigider,deci trebuie sa imi cumpar un frigider nou?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.