Se fură la greu la noi prin oraș. La voi e la fel?

1
16
 Se fură la greu , la noi în oraș. Și la voi este la fel? Ce pana mea se întâmplă cu țara asta? A ajuns să fie mai ușor să furi decât să pui mâna pe o carte.

Cum se fură la greu orice:

Recent, de pe un șantier, unde îmi fac casă, mi s-a furat o roabă cu diverse scule.  Ciudat este că au aruncat din roabă cutere, ruletă, ață de trasat și alte câteva accesorii mici. Deci, se fură orice dar nu chiar. În România zilelor noastre și hoții sunt selectivi. Imediat după, la câteva zile, am rămas fără banii din portofel. Băieții cu bun simț, ce pot spune. Portofelul mi l-au lăsat, totuși. Vorbesc cu prietenii și aud mereu că lui X i-a s-a furat din casă, din mașină sau din buzunare. Să îmi explice și mie, cine știe, unde ne îndreptăm ca societate? Gurile rele spun că vinovat este guvernul. Dacă toți sunt hoți, fac legile pentru ei. Fac furtul mai facil. Așa o fi?
Scriam la articol și nu l-am publicat încă, în câteva zile văd că postează fratele cel mic pe Facebook că i-au spart Loganul,  apoi aflu că s-au spart zeci de mașini în seara respectivă, toate Logan, toate același model. Pe bune?

Se fură la greu, dar se iau măsuri?

După incidentul de pe șantier, am apelat 112. Ce s-a întâmplat mai departe? A venit o mașină cu 2 polițiști de constatare, o mașină de la criminalistică, și o mare dubă – un fel de laborator pe roți. Câți bani s-au dus pe asta?
Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim că îl prind pe hoț. Ce se întâmplă cu el? Merge la căldurică, dar pe banii mei și ai tăi. Dacă merge, de obicei se lungește cu proces, alți bani și altă distracție. Ajungi poate și să umbli pe la tribunale ca martor … Nu ar fi mai ușor să le tăiem o mână? Oricât de crud ar zice cineva că sunt, eu aș vota pentru asta.

Se fură la greu, dar până când?

Chiar nu aș vrea să par prea crud, dar poate hoții ar trebui să piardă măcar câte un deget pe furt. Poate, poate…s-ar mai schimba ceva. Oare nu se poate găsi o soluție care să-i sperie pe cei ce comit aceste infracțiuni? Pentru că în momentul de față e simplu să furi și să nu răspunzi foarte ușor în fața legii. Polițiștilor le este frică să ia măsuri, căci ajung să fie tot ei persecutați.

Poliția vine și constată, dar în zadar. Câteva zile mai târziu s-a spart o altă mașină, la 10 m de gardul unde construiesc. Și totuși eu credeam că este o zonă bună. Se pare că în centrul tuturor lucrurilor de interes ( piață, spital, supermarketuri, viitor mall) se fură ca în codru.

Și la voi în oraș se fură la greu?

Sunt zone și zone. Orașe mai liniștite și orașe cu o rata a infracțiunilor mare. Voi câtă încredere aveți să lăsați ușa descuiată, când mergeți până la magazin? Dar portofelul? Aveți curaj să îl țineți în buzunarul de la spate, atunci când ieșiți la plimbare?

1 COMENTARIU

  1. Am fost tras pe dreapta in august 2011.In mașina se aflau doi polițiști,care se uitau unul la altul și parcă nu îndrăzneau să-mi spună pt ce am fost oprit.La un moment unul îmi spune că pt un picuț de viteza ,iar celălalt sare nervos și-mi spune că am avut 88 km/ora.Vineinteles că am protestat ,iar ei au zis că o sa treacă 69 in procesul verbal.In final au trecut 64 km/ora ,iar eu am refuzat să semnez procesul verbal,in acest moment am fost agresat și obligat să semnez.Cand am plecat polițistul mai agresiv m-a amenințat că mai mă amendează o data până ajung acasă ,și așa am fost exportate de ei pe o distanta de aprox 10 km.In urma plângeri depuse de mine ,un locotenent a confirmat că unul din cei doi polițiști are un comportament mai agresiv ,și că o sa aibe loc o analiza la nivelul poliției și bla ,bla.Eu nu mai știu nimic dacă a fost luată vreo măsură pt că nu mai m-am anunțat nimeni ,iar eu a trebuit să achit amenda pt că un onorat Judecător a concluzionat el că mie îmi place viteza ,dandu-mi exemplu dansului care uneori calcă mai mult accelerația fără să-și de-a seama.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.