Prieteni pe Facebook – de la mii la sute

0
9
Ai mulți prieteni pe Facebook ? Aceasta este o întrebare pe care o auzim des. La foarte multe persoane am observat mii de prieteni pe Facebook. Știți cum se spune? Dacă nu ești pe Facebook, nu exiști.

Prieteni pe Facebook: mai taie din ei!

La un moment dat și eu mă învârteam în jurul a 5000. De ce? Păi promovam diverse lucruri în care eram implicat. Vorbeam despre o carte, despre o sală de fitness, despre un magazin de produse bio, dar nu numai. Postam și chestiuni și aspecte personale. Eram destul de activ, țineam legătura cu multe persoane și îi cunoșteam pe mulți, după profil. Mi s-a întâmplat să mă salut cu oameni pe stradă, să ne uităm unul la altul și să ne întrebăm pe cine am salutat. Cum pe cine? Suntem prieteni pe Facebook. Atunci am realizat că pentru Facebook am nevoie de un profil personal, unde să țin legătura doar cu apropiații și cei pe care îi cunosc din viața de zi cu zi. Și separat, de o pagină de business, de unde să interacționez cu oamenii din sfera profesională. Așa am ajuns să am în listă doar oamenii pe care îi cunosc personal și în mediul offline.

Ce e prea mult strică

Acum 5-6 ani, fără să realizez, începusem să pierd exagerat de mult timp pe Facebook. Eram oarecum singur și mereu în căutare de prieteni noi, cu toate că timpul era limitat, parcă pentru Facebook tot aveam timp. Nu aveam chef de lucru și mereu urmăream cine cui a dat like, cine unde a comentat, cine pe unde a mai fost ș.a.m.d. Încercam să alung plictiseala, dar îmi formasem o oarecare dependență. Ce mă bucur că am spus stop! Acum mi se pare o prostie lucrul acesta. Toți ați trecut sau veți trece prin asta la un moment dat.

Citește și:  Cum să îți învingi teama de avion

Prieteni pe Facebook: tu câți vrei să ai?

Tu câți prieteni pe Facebook ai? Dar știi pe câți dintre ei i-ai cunoscut în viața reală? Ai făcut curat în listă sau încă alergi după like-uri ?

I-ai păstrat doar pe cei alături de care poți savura o cafea? Sau ești încă prins în sistem?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.