DiverseTemperatura optimă în casă pe timp de iarnă

Temperatura optimă în casă pe timp de iarnă

Pe timp de iarnă avem tendința să ne ascundem printre haine groase, să dăm căldură la maxim în casă, să găsim temperatura optimă și să stăm sub păturică. Nu este greșit să facem așa când simțim că ne bate o răceală/gripă la ușă, dar este nevoie că pe timpul iernii să obișnuim organismul cu frigul, pentru că în caz contrar vom avea de suferit.

Este esențial să găsim temperatura optimă în casă pentru că o temperatură prea scăzută sau una prea ridicată, ne poate afecta organismul și calitatea somnului. Când termometrul din casă arată sub 15-16 grade Celsius, corpul nu este prea fericit. Până la urmă, într-o oarecare măsură, depinde de fiecare om în parte.

Care este temperatura optimă în casă pe timpul iernii

Este important de știut că organismul unei persoane își poate regla temperatura optimă pentru a funcționa la capacități normale. Acesta este unul dintre motivele pentru care copii nu trebuie înfofoliți excesiv – cu cât vârsta este mai mică, cu atât  această funcție extraordinară a corpului își reglează mai ușor temperatura optimă, fără să consume multă energie.

De ce e bine să știi care este temperatura optimă în casă – incidentul din Norvegia

Acum ceva timp, în Norvegia s-a oprit căldură timp de câteva ore, din cauza unei avarii la curent. Vă vine sau nu să credeți dar foarte mulți oameni au înghețat în propriile case. Pe românește, nu  erau “căliți”, nu mai stătuseră în frig atâtea ore de prea mult timp. Atunci s-a produs o schimbare în comportamentul lor ulterior – mamele au început să își scoată copiii să doarmă în aer liber și rece, pentru a se obișnui cu frigul.

Nici prea cald, dar nici foarte rece

Unde este foarte frig pot apărea și bolile de plămâni, gripă și alte afecțiuni. Așa că nu este bine să exagerăm. Locuințele  încălzite necorespunzător nu sunt cele mai sănătoase și dacă este nevoie de încălzire suplimentară, nu ezitați să apelați la ea.

Deci, care-i temperatura optimă în casă?

Eu am aflat așa – în sufragerie, pe timp de iarnă, temperatura optimă este între 18-22 de grade Celsius, în funcție de preferințe. În dormitor, această ar trebui să fie între 16-18 grade, iar în baie să nu depășească 24 de grade. Ce credeți, e suficient de cald pentru voi? Sincer să fiu, mie uneori îmi este frig la aceste temperaturi. Am reușit cumva în dormitor într-un an să nu depășesc 19 grade, acum parcă și la 21-22 parcă e frig. Trebuie să dau și eu mai mult pe afară.

Care este temperatura optimă în casă pe timpul iernii – aerisirea locuinței este importantă

Chiar de-i frig afară, nu vă speriați de ger și aerisiți așa cum trebuie casa. Știu, ne omoară apoi factura. Din acest motiv la noua casă am prevăzut o instalație de ventilație.

Locuința voastră este locul de odihnă fizică și psihică de bază, acolo trebuie să vă simțiți excelent. Temperatura și energia casei sunt importante pentru starea de spirit și confortul persoanelor care îi calcă pragul.

Voi la cât setați temperatura prin încăperi?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.