Atunci cand am pofta de un desert rapid si gustos, aceasta tarta mi-e la indemana cu ingrediente necostisitoare si gustoase.
Fructele le-am ales fiindca le-am avut in frigider insa puteti folosi capsuni, fructe de padure, visine si alte bunatati.
Ingrediente tarta cu budinca si fructe de iarna
- 3 oua
- praf de copt
- 5 lg zahar
- 3 lg faina
- 3 lg apa
- coaja rasa de la 1 lamaie
- zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie
- 75 ml lapte
- 1 portocala
- 1 banana
- 1 kiwi
Mod de preparare
Se bat albusurile cu putina sare. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, praful de copt si putina apa. La final, amestecam albusurile batute cu galbenusuri si faina, punem intr-o forma rotunda de tort si coacem in cuptor aprox. 20 – 25 min.
Fructele se spala bine bine si se curata de coaja apoi se taie felii conform imaginilor de mai jos.
Budinca de vanilie o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.
Peste blatul copt se toarna budinca de vanilie si se orneaza cu fructele.
La final acoperim tortul cu gelatina preparata conform instructiunilor si punem tarta in frigider, la racit.