De cativa ani, in special de sarbatori, imi place sa gatesc aceasta supa hranitoare si completa.
Amestecul de carne si ingrosala ii dau un gust si un aspect mai special, familiei mele ii place foarte mult.
Ingrediente supa ragout cu jambon, pulpa de pui si de vita
- 500 gr pulpa de vita
- 250 gr pulpa de pui
- 200 gr jambon afumat de porc
- 2 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- jumatate de gulie
- 2 ciuperci mari
- 1 lingura pasta de ardei
- 1 lingura smantana
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- sare si piper
- 3 frunze de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se spala carnea, se sterge sau se scurge, carnea de vita se curata de membrana si apoi se taie cubulete impreuna cu carnea de pui. Jambonul de porc se taie fasii.
Se condimenteaza carnea de vita si pui cu sare si piper. Deoarece vita e mai greu de fiert, intai se caleste in ulei. Cand s-a albit se adauga pasta de ardei, se amesteca si se adauga apa ( eu am pus 4l dar se poate adauga mai multa sau mai putina, in functie de nevoi ). Am adugat in apa carnea de pui, jambonul si frunzele de dafin. Am adaugat cateva frunze de patrunjel legate – ca sa le pot scoate mai usor la final 🙂
Intre timp, curatam legumele, le spalam si le taiem in felii ( morcovul, patrunjelul si ciuperca ) sau cubulete ( gulia ).
Dupa ce supa a fiert 30 de min – timp in care am spumat-o – se pot adauga legumele.
Atunci cand legumele si carnea sunt fierte ( legume moi si carne in care intra furculita ) se adauga o ingrosala facuta din smantana si faina. Peste ea se toarna zeama din supa si se amesteca pana devine omogena. Apoi se poate turna totul inapoi in supa.
La final, cand supa e luata de pe foc, se poate presara cu patrunjel verde tocat.
Mie imi place sa adaug putin otet, dar nu este obligatoriu.