In Toscana fasolea este un ingredient des folosit la mancaruri.
Supa de fasole este un fel de supa crema, nu contine multe ingrediente dar ele sunt destule pentru o mancare gustoasa.
Ingrediente supa toscana de fasole – supa crema mediteraneana
- 500gr fasole alba
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2-3 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- rozmarin
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ceapa si o maruntim dupa care o calim in ulei incins. Curatam morcovul si il taiem in felii, curatam si usturoiul si il lasam intreg, aceste ingrediente le adaugam langa ceapa si acoperim totul cu apa.
Curatam rosiile de coaja si le mixam in robotel, adaugam si acestea langa ingrediente impreuna cu o lingurita de rozmarin uscat sau un fir proaspat.
Lasam supa sa fiarba acoperita cu capac, pana ce fasolea e fiarta complet.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Scoatem jumatate din boabele de fasole si restul supei o mixam cu un blender vertical, daca considerati ca supa e prea groasa puteti sa mai adaugati apa cata doriti.
Asezam oala inapoi pe foc, adaugam cantitatea de apa dorita si lasam supa sa fiarba pentru cateva minute.