Cea mai intalnita salata in sezonul de vara este salata de varza. Este ieftina si sanatoasa, sezonul tine mult si, nu in ultimul rand, se mai pot adauga ingrediente pentru un aspect mai colorat si un gust mai diferit.
Este ideala de servit langa multe feluri de mancaruri si orice fel de friptura.
Ingrediente salata de varza – ideala langa fripturi
- 1 varza mica noua
- 1 morcov
- 2 linguri seminte de dovleac
- marar
- 1 lingura otet
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam varza de primele frunze apoi o taiem in fideluta fina, presaram cu sare si amestecam ca sa se inmoaie.
Morcovul il dam prin razatoarea mare si tocam 3-4 fire de marar proaspat, daca nu aveti la indemana puteti folosi marar uscat.
Intr-un tel preparam dressing-ul, amestecam otetul cu uleiul pana ce devine o emulsie, adaugam zaharul si amestecam pana ce se dizolva.
Peste varza adaugam morcovul, mararul si semintele de dovleac, presaram cu piper, amestecam si apoi turnam dressing-ul.
Lasam salata sa stea 5-10 minute, apoi se poate servi.